Nuorelle Aappo Korvelle kasa-ammunnan SE
24.2.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Karttulan Ampujat järjesti SM-kilpailun kasa-ammunnan pistelajien pienoiskiväärin HV-luokassa 25m sisäratakilpailuna. Mukana oli viime vuoden EM-kilpailuissa menestyneitä urheilijoita ja mestareita.

Lauantain ensimmäisen kierroksen jälkeen kymmenen ampujaa oli maksimipisteillä. Tiedossa oli tiukka taistelu voitosta. Toisenkin erän jälkeen neljä ampujaa taisteli voitosta täysillä pisteillä. Kun kolmas erä oli ammuttu ja tulokset olivat selvillä, tuli selväksi, ettei kärjessä ampunutta juniori-ikäistä Aappo Korpea (Sibbo Skyttegille) saatu lyötyä.

Tämä kymmenvuotias ulkoradan Suomen mestari kuittasi mestaruuden uudella Suomen ennätystuloksella 750 pistettä (57 napakymppiä). Hopealle ampui Karttulan Ampujien Tapani Nousiainen tuloksella 750 (55 napakymppiä). Näiden kahden ampujan välinen ikäero on huomattava 60 vuotta.

Pronssille suoriutui VS-VA:n Christer Fred, myös 750 pistettä ja 42 napakymppiä. Neljänneksi sijoittui SSG:n Tomi Korpi (749, 51 napaa) ja viidenneksi KarttA:n Toimi Karhunen (749, 48 napaa). Kilpailuissa ampui 27 urheilijaa. Sunnuntaina oli KarttA:n Toimi Karhunen kovassa vireessä.

Teksti: Tomi Korpi