Haulikkolajien maailmancup: Sami Ritsilä kaksoistrapin 16:s
14.4.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sami Ritsilä sijoittui kaksoistrapissa 16:nneksi. Kuvat: Pekka Maunula
Suomen "tuplatrapparit" Tucsonissa: Juuso Ikävalko (vas.), SImo Köylinen ja Sami Ritsilä.

”Minulla oli kolme hyvää sarjaa ja kaksi huonoa. Siinä meni finaalipaikka”, Sami Ritsilä kommentoi kilpailuaan, kun kaksoistrapin maailmancup Yhdysvaltain Tucsonissa oli päättynyt. Hän sijoittui 16:nneksi. Timo Laitinen on miesten skeetissä ensimmäisen päivän jälkeen 14. sijalla.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) haulikkolajien maailmancup jatkui sunnuntaina Yhdysvaltain Tucsonissa. Arizonan osavaltiossa sijaitsevassa Tucsonissa kilpailtiin kaksoistrapissa ja naisten skeetissä sekä ammuttiin miesten skeetin ensimmäinen kilpailupäivä.

Varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa päättyneessä miesten kaksoistrapissa olivat mukana Juuso Ikävalko (Pieksämäen Seudun Ampujat) sekä Orimattilan Seudun Urheiluampujien kaksikko Simo Köylinen ja Sami Ritsilä.

Kolmikosta parhaiten urakastaan suoriutui Ritsilä, joka sijoittui 16:nneksi. Hänen tuloksensa oli 134 (27+30+25+24+28).

– Minulla oli kolme hyvää sarjaa ja kaksi huonoa. Siinä meni finaalipaikka. Viisi kiekkoa lisää ja olisin ollut finaalissa, hän harmitteli.

– Olosuhteet olivat hyvät. Tänään eivät taidot riittäneet parempaan.

Köylinen paukutti tuloksen 126 ja sijoittui 30:nneksi. Hänen sarjansa olivat 25+25+24+26+26.

– Ammunta ei ollut sitä, mitä sen olisi pitänyt olla. Pari kiekkoa per sarja olisi pitänyt olla enemmän, hän sanoi ja mietti sitä, olisiko hän saanut ne puuttuvat kaksi kiekkoa, jos hän olisi tullut aikaisemmin kisapaikalle.

– No, ei auta muu kuin lähteä takaisin töihin eli Granadaan treenaamaan.

Ikävalko puolestaan sijoittui 36:nneksi tuloksellaan 119 (25+23+27+23+21).

– Muut osuivat kiekkoihin, minä en. Joka sarjassa tuli vähän hölmöiltyä ja huolimattomuutta. Olosuhteiden puolesta olisi ollut mahdollisuudet parempaan, hän kommentoi kilpailuaan.

Yhdysvaltain Jeffrey Holguin oli maailmancupin ykkönen. Hän voitti kultamitaliottelussa maanmiehensä Joshua Richmondin. He ampuivat ensin tasatuloksen 27-27, ja Holguin oli sitten uusinnassa parempi 4-3. Peruskilpailun parhaan tuloksen ampui Venäjän Vitali Fokejev (142), joka sijoittui kilpailussa pronssille. Kuuden parhaan joukossa oli kolme italialaista, jotka jäivät siis ilman mitalia. Kaikkiaan kilpailussa oli mukana 41 ampumaurheilijaa.

Miesten skeetissä ammuttiin ensimmäinen kilpailupäivä eli 50/125 kiekkoa. Viisi miestä rikkoi kaikki kiekot. Suomalaisista tarkimmin osui Timo Laitinen. Sibbo Skyttegillen ampumaurheilija on tuloksellaan 49 (25+24) hyvissä asemissa eli sijalla 14. Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) jatkaa kilpailuaan 28. sijalta ammuttuaan tuloksen 48 (25+23). Hänen seuratoverinsa Henri Sorvon tulos oli 47 (23+24), joka oikeuttaa 32. sijaan.

Naisten skeetissä ei ollut mukana suomalaisia. Kisan voitti Slovakian Danka Bartekova.

Maanantai on Tucsonin viimeinen kilpailupäivä, ja silloin ammutaan miesten skeetin toinen kilpailupäivä eli 75 kiekkoa ja finaali.

ISSF:n seuraava eli kauden kolmas maailmancup on toukokuussa Kazakstanin Almatyssa (haulikkolajit).

Unkarissa järjestetään kesäkuussa haulikkolajien EM-kilpailut. ISSF:n joka neljäs vuosi järjestettävät kaikkien lajien MM-kilpailut ovat syyskuussa Espanjan Granadassa, ja siellä jaetaan mestaruuksien lisäksi ensimmäiset olympiapaikat Rio de Janeiron olympialaisiin 2016.

ISSF:n haulikkolajien maailmancup
8.-15.4. Tucson, Yhdysvallat

Tuloksia ja tilanteita ma 14.4.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa + finaalit
Peruskilpailu: 1) Vitali Fokejev Venäjä 142, 2) Daniele di Spigno Italia 141, 3) Marco Innocenti Italia 141, 4) Jeffrey Holguin Yhdysvallat 140, 5) Antonino Barilla Italia 140, 6) Joshua Richmond Yhdysvallat 138, … 16) Sami Ritsilä Suomi 134, … 30) Simo Köylinen Suomi 126, … 36) Juuso Ikävalko Suomi 119.

Semifinaali: 1) Richmond 29, 2) Holguin 27, 3) Fokejev 26, 4) Barilla 25/uusinta 4, 5) Innocenti 25/3, 6) di Spigno 22.
Pronssimitaliottelu: Vitali Fokejev Venäjä – Antonino Barilla Italia 25-23
Kultamitaliottelu: Jeffrey Holguin Yhdysvallat – Joshua Richmond Yhdysvallat 27-27, uusinta 4-3

Miesten skeet, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) Luigi Lodde Italia 50, Stefan Nilsson Ruotsi 50, Dustin David Perry Yhdysvallat 50, Valeri Shomin Venäjä 50, Giancarlo Tazza Italia 50, … 14) Timo Laitinen Suomi 49, … 28) Tommi Takanen Suomi 48, … 32) Henri Sorvo Suomi 47.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.