Sporting ampujat valmennusleirillä!
26.4.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen sporting-valmennusryhmien vuoden ensimmäinen valmennusleiri pidettin Männikussa Tallinnassa 11.-13.4. 2014

SAL:n sportingin valmennusryhmän ensimmäinen valmennusleiri pidettiin Tallinnassa Männikun haulikkoradoilla 11.-13.4.2014.
Mukana oli 6 A-valmennusryhmän ja haastajaryhmän urheilijaa.
 
Sporting-valmennusryhmien valmentaja Anti Järvelaid: Ryhmän sisällä hyvä yhteishenki ja valmennettavien ammunta on mennyt eteenpäin 
 
Viime vuonna Sporting-valmennusryhmien valmentajana aloittanut virolainen Anti Järvelaid
käytti perjantain ja lauantain ratapäivät Männikun erinomaisilla compak-radoilla hiomalla urheilijoiden valmiuksia tekniseen ja hallittuun sporting-ammuntaan.
Valmennettavissa oli huomattavissa kehitystä edellisvuoteen. Tuleva harjoittelu- ja kilpailukausi näyttääkin hyvältä nuorten valmennettavien osalta.
 
Sunnuntaina 100:n kiekon compak-kisa
 
Sunnuntaina Männikussa järjestettiin 100:n kiekon avoin kansainvälinen compak-kilpailu, johon valmennettavat osallistuivat. Kilpailu vietiin läpi uudella FITASC-säännöllä, jossa ampujia ei ole jaettu ryhmiin, vaan kilpailijat ampuvat radat ilmoittautumisjärjestyksessä. Sarjajakoja ei myöskään ollut, joten kaikki ampuivat samassa sarjassa.
Kilpailun jaetun voiton JSF:n juniori Ville Korkea-aho erittäin hyvällä tuloksella 94/100. Onnittelut Villelle!
Muutkin valmennettavat onnistuivat kisassa hyvin. Esimerkiksi Antti Poutiainen sijoittui neljänneksi. Anti Järvelaid seurasi tarkasti valmennettavien suorituksia kilpailussa ja antoi kilpailun jälkeen kullekin palautetta onnistumisesta.
 
Valmennusleiri koettiin hyväksi ja Männiku leiripaikkana sai erityiskiitosta
 
Ampujat totesivat leirin onnistuneeksi. Leirin pitämistä muualla kuin kotimaisemissa pidettiin tärkeänä. Usealle junioriampujalle kansainväliseen ratailmapiiriin tutustuminen oli ensimmäinen kerta.
Seuraava leiri pidetään Sipoossa ja Hyvinkäällä 10.-11.5.2014
 
 
Juha Kytömaa
SAL Haulikkojaosto 17.4.2014