Marjut Heinonen ykkönen Ranskassa
3.5.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Oulun Seudun Haulikkoampujia edustava Marjut Heinonen on voittanut skeet-kilpailun lauantaina Ranskassa. Heinosen voittotulos Niortissa käydyssä kilpailussa oli 64.

Kilpailu oli ranskalaisten näyttökilpailu, johon osallistui Heinosen lisäksi kolme ampumaurheilijaa. Ampumaurheiluliiton skeetin päävalmentajan Peeter Päkkin mukaan olosuhteet olivat vaikeat tuulen takia.

– Marjutin tekeminen oli hyvää, olen tyytyväinen. Se lupaa hyvää hänen seuraavaan kilpailuunsa, joka on maailmancupin kilpailu Kazakstanin Almatyssa toukokuun loppupuolella, Päkk sanoi.

Heinonen on ollut hyvässä vireessä kevään ajan. Hän teki upean uuden SE-tuloksen (74) maaliskuussa Espanjassa. Uusi SE syntyi samalla radalla, jossa järjestetään MM-kilpailut syyskuussa. Haulikkolajien EM-kilpailut ovat kesäkuussa Unkarissa.

– SE-tuloksesta jäivät hyvät fiilikset, sitä en voi kiistää. Paras anti oli se, että itseluottamukseni kasvoi eli tiedän oikeasti pystyväni ampumaan tuollaisen tuloksen, Heinonen sanoi runsas viikko sitten.

– Tavoitteeni on se, että pystyisin ampumaan kisoissa omalla tasollani ja tekemään sitä omaa juttuani eli pysyisin omassa ohjelmassani, joka tuottaa parhaan tuloksen. MM-kilpailuja varten jatkan kovaa työntekoa niin ammunnassa kuin oheistreeneissäkin. Minkäänlaisia huolia ei ole eli täytyy koputtaa puuta.

Ranskassa miesten skeetiin osallistuvat Marko Kemppainen (Suomussalmen Urheiluampujat) ja Heikki Meriluoto (Pielaveden Ampuma- ja Metsästysseura). Kemppainen on seitsemäntenä ensimmäisen päivän eli 75 kiekon jälkeen. Hän on rikkonut 69 kiekkoa. Meriluoto jatkaa kilpailua yhdeksänneltä sijalta (68).

Selection Nationales Skeet Olympique
2.-4.5. Niort, Ranska

Naisten skeet 75 kiekkoa: 1) Marjut Heinonen Suomi 64, 2) Veronica Girardet Ranska 64, 3) Lucie Anastassiou Ranska 63.

Miesten skeet, tilanne 75/125 kiekkoa: 1) Anthony Terras Ranska 72, … 7) Marko Kemppainen Suomi 69, … 9) Heikki Meriluoto Suomi 68.