Kilpailu huipensi tehoryhmän leiriviikon Saksassa
5.5.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tehoryhmän leiri Saksan Frankfurt-Oderissa päättyi viikonvaihteessa järjestettyihin kilpailuihin. Huhtikuun 28. päivänä alkaneelle leirille osallistui trap- ja skeet-ampujia.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Hanna Ojala voitti trapin tyttöjen sarjan ja ampui uuden ennätyksensä (88). Poikien trapin voiton vei isäntämaan Till Justus Hille. Eemeli Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) oli toinen, ja kolmanneksi sijoittui Tomi Lampola (Orimattilan Seudun Urheiluampujat). Pirttisalon peruskilpailun tulos oli 110 ja Lampolan 108.

– Mitalistien lisäksi moni pojista paransi omaa ennätystään, kuten trapissa Orimattilan Seudun Urheiluampujien Vili Kopra (109) ja Raseborgs Skyttaren Christoffer Österman (95), kertoivat valmentajat Heikki Romppanen ja Pekka Maunula.

– Skeetissä olosuhteet olivat vaikeat, sillä kova tuuli vaikutti kiekon lentorataan.

Ala-Hämeen Ampujien Kaisa Kurki voitti skeetin naisten sarjan ennätyksellään 104.

Kun muutama harjoituspäivä oli takana, kertoivat Romppanen ja Maunula, että olosuhteet olivat suosineet harjoittelua.

– Ne lähtivät käyntiin oikein hyvin. Ensimmäinen harjoituspäivä aloitettiin leirikilpailulla, jossa katsottiin missä mennään, ja sen jälkeen keskityttiin kiekon pyytämiseen ja katsomiseen, koska kiekko näkyy erittäin hyvin. Ampujilla meinaa olla turhan kiire lähteä ampumaan kiekkoa, valmentajat kertoivat.

– Toisena harjoituspäivänä jatkettiin samoilla teemoilla, ja kehitys oli edelliseen päivään verrattuna huomattavaa kaikilla.

Tehoryhmäläiset palaavat takaisin Suomeen tänään.