Seuratukea viisi miljoonaa liikunta- ja urheiluseuroille
15.5.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

 Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt viisi miljoonaa euroa seuratukea eri lajien liikunta- ja urheiluseuroille. Veikkausvoittorahoista myönnettäviä avustuksia annettiin yhteensä 378 hankkeeseen. Ministeriöön tuli seuratukihakemuksia yhteensä 1162 kappaletta.

– Tänäkin vuonna seuratuen ulkopuolelle jää hyviä hankkeita ja laajaa toimintaa, koska määräraha on riittämätön vastaamaan kysyntään, todetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla.

Seuratukeen myönnetty rahamäärä on yli miljoona euroa suurempi edellisvuoteen verrattuna. Tukea pystyi hakemaan joko yleistoiminnallisiin hankkeisiin tai seurahenkilöiden palkkaamiseen. Yleistoimintaan tukea annettiin yhteensä
1 006 000 euroa ja palkkaamisiin 1 268 000 euroa. Lisäksi aiempien vuosien jatkohankkeisiin myönnettiin yhteensä 2 644 000 euroa.

Tukea annettiin noin 60 eri lajin toimintaan. Ampumaurheiluseuroista tukea saivat Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura, Kyrkslätt Skytteförening ja Lappajärven Ampujat. Lista kaikista myönnetyistä seuratuista on nähtävillä opetus- ja kulttuuriministeriön nettisivuilta.