Skeet-ampujat pienissä vaikeuksissa
24.6.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marko Kemppainen lähtee parhaista asemista jatkamaan kilpailua Euroopan mestaruudesta. Kahden kiekon kaula on tällä tasolla kova juttu.
Skeet-ampujat Tommi Takanen (vas.), Marjut Heinonen ja Timo Laitinen valmistautumassa EM-kilpailuun.
Lahtelaisseuraa edustava, mutta Luumäellä asuva Henri Sorvo ampui miesten lailla ja on pojissa 12:s skeetin ensimmäisen päivän jälkeen, mutta vain yhden kiekon päässä finaalipaikasta.

Marko Kemppainen on parhaana suomalaisena 19:s, kun skeet-ampujat aloittivat Euroopan mestaruuden tavoittelun tiistaina Unkarin Sarlòspusztassa.

 

 

Päivän aikana ammuttiin kaksi sarjaa eli 50 kiekkoa. Vaikka sijoitus on tuo, ei Kemppaisella ole kuin kaksi kiekkoa hukassa.

Täysillä jatkaa kisaa keskiviikkona neljä miestä, 49 kiekkoa on rikkonut seitsemän ampujaa ja Kemppaisen tapaan 48 kiekossa on 16 haulikkomiestä.

Aivan kärjessä kiinni ovat muutkin suomalaiset, sillä niin Timo Laitinen kuin Tommi Takanen ampuivat 47 kiekkoa. Mutta laji on tasaisuudessaan raaka: Laitinen on joukon 31:s ja Takanen 34:s. Kaikkiaan miehiä on ampumassa 73.

Mitään ei vielä ole menetetty, mutta enää ei suomalaisilla ole varaa ohilaukauksiin, mikäli mielitään tuoda tuliaisia Suomeen.

Päivän ensimmäinen kierros saatiin ampua mitä parhaimmassa säässä, jollaisesta on saatu nauttia kaikkina kisapäivinä tähän saakka. Iltapäivällä aurinko kuitenkin painui pilveen ja alkoi sataa, tosin lämmintä kesäsadetta. Kun päivä saatiin radoilla pulkkaan, loppui sadekin.

Poikien skeetissä Suomen Henri Sorvo ampui miesten lailla 47 kiekkoa, jolla on oman joukkonsa 12:s.

Naisten skeetissä Marjut Heinonen on 24:s 44 kiekollaan, mikä tietää sitä, että kärki on liian kaukana. Finaalipaikka on kolmen kiekon päässä, mutta edessä sellainen armeija, että mahdollisuudet ovat menneet. Vielä heikommin sujui Luumäen ensikertalaisella Heidi Hämäläisellä tyttöjen kilpailussa.

 

Keskiviikkona kaikki ampuvat vain yhden kierroksen eli 25 kiekkoa. Naisväki saa tällöin oman peruskilpailunsa valmiiksi ja jatkaa siitä semifinaaleilla sekä mitaliotteluilla ja palkintojenjaolla. Miesväellä on vielä torstaina 50 kiekon urakka ja sen jälkeen finaaliruljanssi.

 

 

Haulikkolajien EM-kilpailut, Sarlòspuszta, Unkari 24.6.

Miesten skeet, tilanne peruskilpailussa 50/125 kiekon jälkeen: 1) Ralf Buchheim Saksa, Jesper Hansen Tanska, Fabio Ramella Sveitsi ja Valeri Shomin Venäjä kaikilla 25, 5) Efthimios Mitas Kreikka 49, 6) Michael Gilligan Iso-Britannia 49, …19) Marko Kemppainen Suomi (24, 24) 48, …31) Timo Laitinen Suomi (23, 24) 47, 34) Tommi Takanen Suomi (24, 23) 47.

Poikien skeet, tilanne peruskilpailussa 50/125 kiekon jälkeen: 1) Gabriele Rossetti Italia 49, 2) Nicolas Vasiliou Kypros 49, 3) Anatoli Fedorov Venäjä 48, 4) Gernt Wülpern Saksa 48, 5) Stefanos Nikolaidis Kypros 48, 6) Salih Hafiz Turkki 48, …12) Henri Sorvo Suomi (24, 23) 47.

Naisten skeet, tilanne peruskilpailussa 50/75 kiekon jälkeen: 1) Danka Bartekova Slovakia 49, 2) Albina Shakirova Venäjä 48, 3) Chiara Cainero Italia 47, 4) Therese Lundqvist Ruotsi 47, 5) Veronique Girardet Ranska 47, 6) Diana Bacosi Italia 47, …24) Marjut Heinonen Suomi (22, 22) 44.

Tyttöjen skeet, tilanne peruskilpailussa 50/75 kiekon jälkeen: 1) Viktoria Ostapets Venäjä

46, 2) Chiara di Marziantonio Italia 46, 3) Veronika Sykorova Slovakia 46, 4) Alina Fazylzyanova Venäjä 45, 5) Barbora Sumova Tshekki 43, 6) Veronika Milsheva Ukraina 42, …22) Heidi Hämäläinen Suomi (17, 18) 35.

 

Lisaa tuloksia täältä: