OSU:n haulikkoampujille menestystä Granadassa
21.7.2014 klo 12:00

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Satu Mäkelä-Nummela, Marika Salmi, Simo Köylinen ja Jukka Laakso sekä Pohjois-Hämeen Ampujien Mika Myllylä osallistuivat 16.–20.7. Espanjan Granadassa järjestettyihin kansainvälisiin kilpailuihin. Samoilla radoilla ammutaan MM-kilpailut syyskuussa. Suomalaisista parhaiten eli neljänneksi sijoittui Marika Salmi, minkä lisäksi suomalaiset saavuttivat kaksi muutakin finaalipaikkaa.

Torstaina ammuttiin miesten kaksoistrapin kilpailu, johon osallistui Simo Köylinen. Hän rikkoi peruskilpailussa 130 ja finaalissa 22 kiekkoa ja sijoittui lopulta kuudenneksi.

Lauantaina ammutussa naisten trapin kilpailussa molemmat suomalaiset, Satu Mäkelä-Nummela sekä Marika Salmi, selvisivät finaaliin. Olympiavoittaja Mäkelä-Nummela oli peruskilpailun kolmanneksi paras tuloksella 72 (25+25+22) ja Salmi neljänneksi paras tuloksella 70 (24+23+23). Peruskilpailun parhaan tuloksen 73 kiekkoa ampuivat San Marinon Alessandra Perilli sekä Yhdysvaltojen Janess Beaman. Semifinaalissa Mäkelä-Nummela rikkoi 11 kiekkoa, millä hän sijoittui kuudenneksi. Sen sijaan Salmi pääsi jopa uusimaan kultaottelupaikasta rikottuaan semifinaalissa 13 kiekkoa, mutta pronssiottelussa hän jäi lopulta neljänneksi rikottuaan 13 kiekkoa Yhdysvaltain Ashley Carrollin 14:ää vastaan. Kilpailun voitti Espanjan Fatima Galvez Marin, joka voitti kultaottelussa Beamanin kiekoin 13–9.

Lauantaina ja sunnuntaina ammutussa miesten trapissa paras suomalainen oli Jukka Laakso tuloksella 116 (25+24+24+22+21), jolla hän sijoittui 49:nneksi. Mika Myllylä rikkoi 109 ja Simo Köylinen 103 (22+21+20+20+20) kiekkoa.