Ruutiaseiden Kultahippufinaaleissa iloista menoa helteessä
26.7.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ruutiaseiden Kultahippufinaaleissa järjestävä seura Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura pääsi juhlimaan parhaan seuran palkintoa 31 ampujan voimin. Helteisessä säässä nuoret alle 14-vuotiaat ampujat tähtäsivät tarkasti ja viihtyivät silminnähden tapahtumassa.

IMAS:n Lasarus Hangassalo oli tyytyväinen pistooliammuntaansa, jossa hän kuvasi tulosta odotetuksi. Sillä heltisi ykkössija 14-vuotiaiden sarjassa.
– Kivääri ei mennyt kovin hyvin. Siinä oli kuuma ja häikäisi, jo 8,5 vuotta ampumista harrastanut nuorukainen sanoi.
Seuratoveri Jaakko Niemi ei puolestaan ollut ampumiseensa tyytyväinen, sillä harjoituksissa on mennyt paremmin.
– Ei kuitenkaan ollut liian kuuma, paitsi kiväärillä makuulla takki päällä. Kivääri on minulle pistoolia mieluisampi, olen siinä parempi. Kultahippu on kiva tapahtuma, jossa jokainen toivoo onnistuvansa, Niemi sanoo.
Hän kertoo harrastavansa myös kitaran soittoa, lukevansa aika paljon, yleisurheilevansa, suunnistavansa ja hiihtävänsä talvella.
– Ampuminen tai suunnistus on mieluisin harrastus, pari vuotta lajia harrastanut Niemi sanoo.
Ampujana hän toivoo pääsevänsä ”hyvälle tasolle”.
Kilpailuiden avauslaukauksen ampui suojelija Jorma Ollila, joka jakoi myös palkintoja päivän päätteeksi. Ollilan äiti on Isokyröstä kotoisin, ja mies itse vietti kouluvuosinaan paljon loma-aikojaan paikkakunnalla. Hän sanoi avauspuheessaan palaavansa paikkakunnalle aina mielellään. Ollila halusi myös tapahtuman käsiohjelman kirjoituksessaan korostaa myös taustalla olevien tukijoukkojen merkitystä.
– Nuorten harrastajien ja kilpailijoiden ollessa kyseessä on taustajoukkojen, nimenomaan vanhempien merkitys erityisen suuri.
Hän kehui kirjoituksessaan myös, kuinka viime vuosina on ollut ilahduttavaa havaita ampumaurheilun korkea taso Suomessa ja harrastajamäärien myönteinen kehitys.
–  Ampumaurheilu on omalta osaltaan myös tärkeä metsästysharrastusta tukeva lajimuoto ja yhteistyö onkin Suomessa aina sujunut keskeisten taustajärjestöjen välillä hyvin. Tämä on tärkeää jatkossakin. Nuorten parissa tehtävä työ onkin tässä suhteessa avainasemassa, hän kirjoitti.

Kuvia Ampumaurheiluliiton Facebook-sivuilla

Lisää Kultahippu-tunnelmia seuraavassa Urheiluampujassa!