Juha Riihimäki ja Tomi Korpi kasa-ammunnan Suomen mestareiksi
17.8.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teksti: Tomi Korpi

Kasa-ammunnan pistelajien SM-kilpailujen 25m 3×25 ls toinen kilpailupäivä on päättynyt Haapajärvellä. Päivän lajeina ammuttiin ilmakiväärin raskas luokka (HV), joka oli samalla MM-karsintakilpailu. Toinen laji oli pienoiskiväärin kevyt luokka (LV).

Viileässä aamusäässä ilmakiväärin ensimmäisen kierroksen johtoon ampui SSG:n Tomi Korpi (247/5x), Toni Tuominen (TSA) oli toisena (245/5X) ja Juha Riihimäki kolmantena (IKA 244/8X). Toisen kierroksen jälkeen Riihimäki kiilasi kärkeen varmalla ammunnallaan, ja Tuominen antoi muille mahdollisuuden yhdellä kymmenen pisteen missillä.

Kelin vaihdellessa huomattavasti kesken erän jatkoi Riihimäki tarkkaa työtään ja kuittasi kultamitalin tuloksella 735/19X. Hopealle nousi lajin yleisosaaja Antti Ikäheimo (KeAms) 727/22X. Pronssia sai Tomi Korpi (727/17X). Eniten napakymppejä ampui ja erikoispalkinnon nouti Toni Tuominen (23X).

Pienoiskiväärin ensimmäinen kierros, ja keli näytti oikkunsa. Kärjessä olivat tasapistein ainoat täydet pisteet ampuneet Tapani Nousiainen (KarttA) ja SSG:n nuorisokaartia edustava Aappo Korpi.

Toisen kierroksen jälkeen kärjessä taiteili Nousiainen pisteen johdolla seuraaviin kolmeen ampujaan. Tomi Korpi kiipesi toiseksi ja Aappo Korpi kolmanneksi. Toimi Karhunen (KarttA) nosti itsensä neljänneksi. Näin lopullista ratkaisua taas saatiin odottaa viimeisestä erästä; pystyykö Nousiainen ampumaan täydet pisteet ja miten muut takana suoriutuvat haastavissa olosuhteissa. Tyvenen hetket olivat petollisia osuman välillä kiertäessä kymppiä – ja kaukaa.

Viimeisen erän jälkeen todettiin Karhus Toimin lisänneen yhden yhdeksikön kokoelmiinsa ja taipui neljänneksi. Aappo Korpi piti flunssaisenakin pintansa ja taisteli pronssille tasapistein kärjen kanssa häviten napakympeillä paremmat sijat (749/40X). Toiseksi taipui koko ajan kärjessä ampunut Nousiainen harmittavalla viimeisen erän yhden pisteen menetyksellä (749/44X).

Kultasijalle nousi kiripaikalta samalla tuloksella mutta useammalla napakympillä Tomi Korpi, myös 749 ja 49X.