NoSA Production 1 Nokialla
18.8.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Practicalin sisäratakausi otti varaslähdön jo elokuussa, kun action airin historian ensimmäinen production-luokan kilpailu ammuttiin Nokialla lauantaina 16. elokuuta.

Nokian Seudun Ampujien sisäampumaradalla paukuteltu Level 1 -tasoinen kisa käsitti seitsemän haastavaa ja monipuolista stagea heilureineen ja hyrrineen. Practicalistin perustaitoja mitattiin klassisessa Bill Drill -stagessa, jossa ammuttiin yhteen tauluun yhteensä kaksitoista laukausta lippaanvaihdon kera.

Kilpailun johtaja Roy Juurijoki odottaa production-luokan nostavan nopeasti suosiotaan, sillä se on ruutipuolen tavoin kalustonsa puolesta helppo ja edullinen. Kilpailukalustoksi käyvät suoraan kaupan hyllyltä hankitut 6 mm muovikuulaa ampuvat kaasutoimiset kaksi- tai puolitoistatoimisella laukaisukoneistolla varustetut airsoft-pistoolit, ja niihin on sääntöjen mukaan mahdollista tehdä vain niukasti muutoksia. Kisakelpoinen kalusto productioniin irtoaa jo parin-kolmensadan euron panostuksella.

Toiveissa on saada production-luokka mukaan jo ensi vuoden action airin Suomen mestaruuskisoihin, open- ja standard-luokkien rinnalle.

IPSC action air -ammunnasta lisää tietoa löytää: http://actionairfinland.weebly.com/.

Tuloksia:

Production: 1) Roy Juurijoki LL, 2) Tomy Lindström LL, 3) Jusa Pietilä LL.
Open: 1) Jesse Nio LL, 2) Mika Vuolle NoSA, 3) Jani Loikkanen NoSA.

Teksti ja kuvat: Mika Vuolle