Aleksi Leppä voittoon kadettien maailmankisoissa
2.9.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä teki vakuuttavaa jälkeä vakiokiväärin henkilökohtaisessa kilpailussa 2. kadettien maailmankisoissa Ecuadorissa. Eilisen karsinnan parhaan tuloksen (563) ampunut haminalainen ylsi lähes samaan tulokseen. Lepän tiistain tulos oli 562 (185 – 195 – 183), jolla hän otti mestaruuden 11 pisteen turviin ennen hopeaa 551 (183 – 195 – 173) tuloksella ottanutta Venäjän Roman Panferovia.

Leppä totesi ammunnan jälkeen perusammunnan olleen yhtä hyvää kuin eilen, mutta fiilis oli huikeasti parempi. Toki haminalainen myös myönsi tänään jännittäneen eilistä enemmän.

Päivä oli muutenkin mieluinen Aleksille, joka vietti 20-vuotis syntymäpäivää tiistaina. Voittoisan kilpailun päätyttyä olikin sopiva hetki soittaa mestarille Finlandia-hymni ampumapaikalla.

Suomalaisten hyvää menestystä täydensi Mikkelin Ampujien Olli Hahl, joka paransi paljon eilistä karsinnan suoritustaan ampumalla 547 (185 – 194 – 168 ). Tänään Hahlin ammunta oli varmaa ja päättäväistä. Hahl taisteli tiukasti hopeasta loppuun saakka, mutta toiseksi viimeinen laukaus koitui Hahlin kohtaloksi. Neloseen ei ollut varaa mitalitaistossa. Näin Hahlin sijoitukseksi tuli hieno neljäs vain pisteen päässä pronssimitalista. Hopea jäi neljän pisteen päähän.

CISM:n määritelmän mukaan kadetiksi luetaan upseeriksi valmistavissa oppilaitoksissa opiskelevat henkilöt. Suomen tulkinnan mukaan näihin luetaan joko Kadettikoulussa tai eri reserviupseerikursseilla opiskelevat henkilöt.

Tulokset: 1. Aleksi Leppä FIN 562, 2. Roman Panferov RUS 551, 3. Dimitry Besedny RUS 548, 4. Olli Hahl FIN 547, 5. Nicolas Guajardo CHI 546.
 

Kilpailut jatkuvat huomenna kiväärin pika-ammunnan harjoituksilla. Tositoimiin käydään taas torstaina pika-ammunnan karsinnassa. Henkilökohtaiset kilpailut käydään perjantaina. Henkilökohtainen kilpailu alkaa Suomen aikaa kello 17.00.

Kilpailujen virallisia tapahtumia voi seurata järjestäjien kotisivuilta www.fedeme2014.com ja Suomen joukkueen tunnelmia osoitteessa www.leppa.fi.