Minna Leinosella yksi tähän mennessä saavutetuista kolmesta paralympiapaikasta
5.9.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Rio de Janeiron paralympialaisten avajaiset järjestetään 7. syyskuuta 2016. Aikaa on siis melko tasan kaksi vuotta. Lajien valmistautuminen sekä maapaikkojen haku ovat jo käynnissä, kerrotaan Paralympiakomitean tiedotteessa.

Suomi on varmistanut tällä hetkellä kolme maapaikkaa Rion paralympialaisiin. Maalipalloilijat varmistivat paikan ottamalla MM-hopeaa kotikisoistaan, Minna Leinonen ampui heinäkuussa MM-kultaa ja Niko Salomaa purjehti elokuussa yhdeksännellä sijallaan Suomen kolmannen maapaikan.

Paralympiakomitean valmennuspäällikkö Kimmo Mustonen on mielissään suomalaisten menestyksestä arvokisakentillä ajatellen Rion paralympialaisia.

– Suomalaiset ovat onnistuneet laajalla rintamalla kesän arvokilpailuissa. Se lupaa hyvää seuraavia paralympialaisia ajatellen. Uskon, että meillä on Riossa suurempi joukkue kuin Lontoossa, missä urheilijoita oli yhteensä 35 kymmenessä eri lajissa.

Riossa kilpaillaan kahdessa uudessa lajissa: triathlonissa ja melonnassa. Kaksi suomalaista triathlonistia tavoittelee paikkaa Rioon. Yhteensä Riossa mitellään 22 lajissa, joista suomalaisedustusta nähdään 11-13 eri lajissa.

Lähde: Paralympiakomitean tiedote 4.9.2014