Juho Auvinen ja kuusi muuta ampumaurheilijaa aloittivat Urheilukoulun
29.9.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Auvinen aloitti varusmiespalveluksensa maanantaina Urheilukoulussa. Kuvat: Lassi Palo
Lari Pesonen (vas.) ja Juho Auvinen "Santiksen" portilla.

Seitsemän ampumaurheilijaa aloitti maanantaina varusmiespalveluksensa Helsingin Santahaminassa sijaitsevassa Urheilukoulussa. Skeet-ampuja Juho Auvinen oli yksi heistä. ”Hyvä koulu tämä on, ja myönteistä tekemistä riittää”, hän sanoi juuri ennen kuin maineikkaan ”Santiksen” portit aukesivat.

Helsingin Santahaminassa sijaitsevan Urheilukoulun syyskuun 29. päivänä aloittaneeseen kesälajien saapumiserään valittiin yhteensä 75 urheilijaa kuudestatoista lajista.

Urheilukoulussa maanantaina varusmiespalveluksensa aloittaneet seitsemän ampumaurheilijaa ovat kaikki miehiä, kuten vuosi sitten. He ovat Aleksi Jarva Poliisien Ampumaseura (kivääri), Mika Kinisjärvi Rovaniemen Ampujat ja Metsäveikot (liikkuva maali), Juho Auvinen Pielaveden Ampuma- ja Metsästysseura (skeet), Tommi Tella Joensuun Ampujat (kivääri), Tomi Lampola Orimattilan Seudun Urheiluampujat (trap), Lari Pesonen Ilomantsin Erämiehet (skeet) ja Janne Vallioniemi Ala-Hämeen Ampujat (skeet).

Urheilukouluun valittiin 20 yleisurheilijaa, ja jalkapalloilijoita on kymmenen. Yleisurheilu, jalkapallo ja ampumaurheilu ovat kolme suurinta lajiryhmää.

Vuosi sitten valittuja oli 71 ja lajeja kymmenen. Ampumaurheilijoita oli kymmenen.

Auvinen, Jarva ja Kinisjärvi kilpailivat Espanjan Granadassa äskettäin järjestetyissä MM-kilpailuissa. Kinisjärvi voitti kisoissa kaikkiaan viisi mitalia, joista kolme oli kultaisia. Kultamitaleista kaksi tuli joukkuekilpailuissa, ja yksi oli henkilökohtainen maailmanmestaruus (50m normaalijuoksut).

Auvinen oli poikien skeetissä 32:s tuloksellaan 110. Hän oli tyytyväinen päätöspäivän tulokseensa, johon hän paukutti kaikki kiekot rikki eli täydet 25.

– Oma tekemiseni oli teknisesti ihan hyvää, osumat vain puuttuivat, hän naurahti heti kisansa jälkeen Granadan helteessä.

– Täällä oli hienoa kilpailla, ja kilpailu oli kovatasoinen, kun kaikista maista oli kolme parasta ampujaa mukana. Sain hyvää kokemusta vähän isommista kisoista. Oli mielenkiintoista, ja olosuhteet olivat hienot.

Syksyisen tuulisella Santahaminan portilla lämmin MM-Granada oli ”enää muisto vain”.

– Paluu arkeen tapahtuu nyt, ja huominen aamu on varmasti vähän erilainen kuin mihin olen tottunut. Nyt ei löysäillä, Auvinen sanoi.

Kuopiossa asuva Auvinen ei ole Helsingissä kovin monta kertaa käynyt. Matkalla Pasilan asemalta Santahaminaan Auvinen katseli hänelle ihan uusia maisemia, ja näkipä hän Helsingin metronkin ensimmäisen kerran ”livenä”.

– Helsingissä asuu muutamia sukulaisiani ja kavereitani, joiden luona voin nyt käydä. Aion kuitenkin matkustaa lomillani mahdollisimman usein kotiin. Matka taittuu mukavasti junalla noin viidessä tunnissa.

Urheilijana Auvinen odottaa Urheilukoulu-vuodestaan paljon.

– Odotan kehittyväni. Kaikki resurssit ovat nyt kohdallaan. Harjoittelen paljon ja hyvin. Laukaisumäärät tulevat nousemaan paljon – ei kuitenkaan pelkkää määrää vaan niin, että sen minkä tekee, tekee kunnolla. Odotan vuotta innolla. Tämä on hyvä koulu, ja on paljon myönteistä tekemistä.

Kun Auvinen odotti Pasi-kuljetusajoneuvon kyytiä kasarmialueelle, Santahaminan portille tuli tuttu nuori mies eli skeet-ampuja Lari Pesonen.

– Kahdestaan on mukavampi taittaa loppumatka, he hymyilivät.

Pesonen ei juuri muuta ehtinyt todeta kuin sen, että varusmiespalvelus on mukava suorittaa Urheilukoulussa. Auvinen ehti huikata, että ”aika erikoiselta tuntuu”. Sitten Pasin ovet jo suljettiinkin, ja nuorten varusmiespalveluksen alkuun oli oikeasti enää hetki.