Suomalaiset nauttivat ampumisesta MM-mustaruudin avauspäivänä
1.10.2014 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mustaruudin 25. MM-kilpailut alkoivat Espanjan Granadassa tiistaina nallilukkorevolverilla Marietella. Lajissa ammutaan alkuperäisten aseiden kopiolla eli replikoilla. Laji on yksi mustaruutiammunnan suosituimmista.

Siihen osallistui yli 150 kilpailijaa. Marieten savujen haihduttua kilpailu jatkui 100m ja 50m kiväärilajeilla. Niitä olivat Minie, sotilasnallilukkokivääri replika, Pensylvania, piilukkokivääri replika ja Lamarmora.

Suomalaisten ampujien tuloksilla ei valitettavasti saavutettu palkinto- tai pistesijoja. Ampuminen oli pienistä tuloksista huolimatta hauskaa. Kilpailijat tähyävät nyt toivorikkaina tuleviin päiviin. Ammutaanhan lähipäivinä ”varmoja lajeja”, kuten muskettia, nallilukkopistoolia ja piilukkopistoolia.

Teksti: Veli-Pekka Karvinen