Kivääri- ja pistooliampujat antoivat EM-näyttöjä viikonvaihteessa
1.12.2014 klo 12:00

Kivääri- ja pistooliampujat antoivat näyttöjä kunnostaan ja taidoistaan viikonvaihteessa järjestetyissä EM-näyttö- ja katsastuskilpailuissa. Sebastian Långström ampui Puolassa ilmakiväärissä tuloksen 618,9.

Tammisaaressa sunnuntaina järjestetyssä ilmakiväärin näyttökilpailussa sarjojensa voittoon ylsivät Saana Peltonen (N20), Pauliina Frilander-Soini (N), Matias Kiuru (M20) ja Jon Stenström (M). Peltosen voittotulos oli 409,1, Frilander-Soinin 410,1, Kiurun 604,7 ja Stenströmin 614,9.

Unkarin Szekszardissa järjestettiin viikonvaihteessa Hungarian Open -kilpailu. Näytöksi hyväksyttiin ensimmäinen kilpailussa ammuttu tulos.

Tyttöjen ilmakiväärin peruskilpailun voitti Unkarin Dorina Toma tuloksellaan 412,3. Toiseksi sijoittunut Inka Havukainen tähtäsi ennätyksensä 410,0 pistettä. Kuten leppa.fi -sivuilla todetaan, sukulaiskansojen väliseen finaaliin kiilasivat vielä Katariina Laine 405,7 ja Armi Häkkinen 405,1. Emmi Hyrkäs oli 12:s tuloksellaan 402,4 ja Niina Saarinen 19:s tuloksellaan 393,9.

Kiteen Ampujia edustava Havukainen voitti lopulta ilmakiväärin finaalin. Myös finaalitulos 204,9 pistettä oli hänen ennätyksensä. Häkkinen sijoittui kolmanneksi ja Laine neljänneksi.

Seinäjoen Seudun Ampujien Aleksi Pirttimäki kohensi ilmapistoolin ennätystään neljällä pisteellä. Se kirjataan nyt numeroin 567, ja se riitti miesten peruskilpailun viidenteen sijaan ja finaalipaikkaan. Pirttimäki ampui finaalissa 115,9 pistettä ja sijoittui kuudenneksi. Lahden Ampumaseuran Teemu Lahden tulos 557 oikeutti 12. sijaan.

Puolassa järjestetyssä Polish Open Kaliber -kisassa Sebastian Långström sijoittui poikien ilmakiväärin avauspäivän peruskilpailussa toiseksi hyvällä tuloksella 618,9. Emma Numminen (ESF) oli tyttöjen ilmapistoolissa 11:s tuloksellaan 365, ja KSF:n Aina Kivi tähtäsi tyttöjen ilmakiväärissä tuloksen 401,9 ja sijoittui 31:nneksi.

Ilma-aseiden EM-kilpailut pidetään 2.-8. maaliskuuta Hollannin Arnheimissa. Kaikki EM-näytöt on annettava 1.2.2015 mennessä.

Lisää tietoa: leppa.fi ja Puolan kilpailu.