Pitkänen ja Ollikainen voittoihin Kupittaalla
13.12.2014 klo 12:00

Viimmeisellä laukauksella Hanna Pitkänen ohitti 0,1 pisteellä Jenni Leppäsen.
Mikko Ollikainen päihitti edustusampujat Kupittaalla
Tiina Jänkälä laukoiilmapistoolilla N24-sarjassa itseään tyydyttävän 374 pisteen voittotuloksen

Hanna Pitkänen kymmenyksen voittoon naisten ilmakiväärillä. Mikko Ollikainen yllätti miesten sarjassa. Nuorten vähäinen osanotto himmensi 42. Kupittaan kisoja lauantaina Turussa.

Ollikainen on ollut Kupittaan kisoissa finaaleissa aiemminkin, mutta nyt hän nakutti ensimmäisen Y-sarjan voittonsa. Se oli arvokas, sillä taakse jäivät edustusampujat Juha Rutonen (toinen) ja pääsuosikki Juho Kurki (kolmas).

– Minun tavoitteenani on tällä kaudella yltää SM-kisojen finaaliin. Kilpailut pidetään täällä Kupittaalla. Peruskilpailun tulokseni oli 591 ja uskon sen riittävän kahdeksan parhaan loppukilpailuun, voittaja kertoi vaatimattomaan tapaansa.

Kilvan ennakkosuosikki ei mieltään pahoittanut kolmannesta sijasta. Hän sanoi harjoittelun sujuneen hyvin ja peruskilpailun 596 pistettä on melko hyvä kansainvälisen tason tulos. Kankaanpääläinen lähtee luottavaisena ensi vuoden puolella käytäviin maailman cupin kilpailuihin.

Tähtäin on suunnattu maapaikan saavuttamiseen Rio de Janeiron vuoden 2016 olympiakisoihin. Ilmakiväärin ammuntaansa hän luottaa, mutta pienoiskiväärissä ei riitä pelkästään ampujan oma taito. Patruunan on tehtävä täydellistä yhteistyötä aseen kanssa, muuten luodit eivät löydä keskikymppejä, vaikka liipaisija olisi kuinka taitava.

– Kyllä minä luotan ”lapualaiseen”, mutta on löydettävä aseeseen sopiva patruunaerä, hän pohti luottavaisena.

Naisten finaali oli todellinen jännitysnäytelmä. Sen päätähtinä olivat TSA:n Hanna Pitkänen ja V-SA:n Jenni Leppänen. Hän johti suurimman osan 10 laukauksen finaalista. Ennen viimeistä laukausta Leppänen johti 0,6 pistellä.

– En anna voittoa Jennille, Pitkänen tuumi. Hän laukoi 10,6 ja Leppänen ”epäonnistui” sopivasti 9,9 pisteen osumallaan. Pitkänen voitti 0,1 pisteellä ja pääsi ylimmältä palkintokorokkeelta hihkaisemaan, että ”hei ostakaa minun vuosikalenterini”. Muutaman kaupan sinnikäs nainen pääsikin Kupittaalla tekemään.

Pitkäsen tavoitteet ovat kansainvälisissä kilpailuissa ja niihin on käytettävä taloudellisten tukijain lisäksi merkittävästi omaakin kukkaroa.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina. Pääsarjoina ovat naisten ja miesten ilmapistoolilajit.