Ansiomerkkejä ampumaurheilussa ansioituneille
27.2.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Urheiluasioista vastaava ministeri Carl Haglund myönsi torstaina liikunnan ansioristit ja -mitalit. Ansiomerkkien saajien joukossa on useita ampumaurheilussa ansioituneita ja lajista tuttuja nimiä.

Ministeri Carl Haglund (r) on myöntänyt yhteensä 230 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 14, ansioristejä 76, ansiomitaleja kullatuin ristein 58 ja ansiomitaleja 82 kappaletta.

Ampumaurheilun parissa toimineista ansioristin saivat Jarmo Engblom, Jorma Jussila, Jari Karinkanta, Jorma Laakso, Marko Leppä, Rauno Pölkki, Jorma Riissanen, Hannu Räsänen, Jussi Ruohonen, Raimo Suominen ja Matti Viljakainen sekä Pia Nybäck ja Risto Aarrekivi.

Ansiomitali kullatuin ristein myönnettiin Tapio Hänniselle, Tapio Jurvaselle, Olavi Malmiselle, Harry Manniselle ja Juha Sirkalle.

Ansiomitalin saivat Petri Hujanen, Ville Kalliola ja Mika Päärilä.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena sai neljätoista henkilöä.  Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle.