Sebastian Långströmin arvokisadebyytti nyt takana
5.3.2015 klo 12:00

Sebastian Långström arvokisadebyytissään Arnhemin EM-kilpailuissa. Kuvat: Lassi Palo
Sebastian Långström ja Saana Peltonen edustivat Suomea Air50-kilpailussa.

Sebastian Långström edusti torstaina Suomea ensimmäisen kerran kansainvälisissä arvokilpailuissa. Hän sijoittui 30:nneksi poikien ilmakiväärin EM-kilpailussa Hollannin Arnhemissa.

Ilma-aseiden EM-kilpailut jatkuivat torstaina Hollannin Arnhemissa. Kyrkslätt Skytteföreningenin Sebastian Långström kilpaili poikien ilmakiväärissä, jossa hän sijoittui 30:nneksi. Hänen tuloksensa oli 610,7 (101,9+101,2+99,2+103,1+101,4+103,9).

Huhtikuussa 17 vuotta täyttävä Långström ei ollut tyytyväinen arvokisadebyyttiinsä. Pettymys näkyi hänen olemuksestaan kilpailun päätyttyä.

– Tuli opittua vähän kaikkea – kuten esimerkiksi se, että keskeltä saa eniten pisteitä, sanavalmis nuorukainen naurahti.

– Viisi ensimmäistä sarjaa oli vaikeita, kunnes huomasin, että samaa settiä tämä on kuin himassakin. En laita mitään jännityksen piikkiin. Tulos ei tyydytä, koska siinä olisi pitänyt olla kymmenisen pistettä lisää. Kokemuksena tämä jää mieleen, ja haluan tulevaisuudessakin päästä arvokisoihin mukaan, Långström sanoi.

Finaaliraja oli 617,4. Långströmin nimissä oleva Suomen ennätys on 618,9, jonka hän ampui viime marraskuussa. Hän kuuluu seuransa KSF:n eliittiryhmään.

Peruskilpailun parhaan tuloksen teki Kroatian Borna Petanjek (624,0). Mestaruuden voitti Venäjän Vladislav Fetisov finaalituloksella 208,7, joka on uusi Euroopan ennätys. Petanjek sijoittui lopulta kolmanneksi. Venäjä voitti joukkuekilpailun 10,1 pisteen erolla Italiaan.

Suomalaisjoukkue osallistui junioreiden ilmakiväärin Air50-kilpailuun torstaina. Näytöskilpailussa oli mukana kaikkiaan 25 joukkuetta, joissa kussakin olivat tyttö ja poika kilpailemassa. Suomen joukkueessa kilpailivat Sebastian Långström ja Saana Peltonen.

Kukin pari ampui peruskilpailussa puolen tunnin aikana 50 laukausta eli 25 laukausta per urheilija. Suomen tulos oli 502,6 (Långström 249,7 ja Peltonen 252,9). Suomi sijoittui 23:nneksi.

– Ihan mielenkiintoinen kokemus, Peltonen kommentoi kilpailua.

Air50 on ensi kesäkuussa Bakussa järjestettävien Euroopan kisojen kisaohjelmassa mukana.

Suomalaiset pe 6.3.

Ilmapistooli, miehet: Karri Turunen (Nurmeksen Ampumaseura)
Ilmakivääri, naiset: Hanna Pitkänen (Turun Seudun Ampujat)
Liikkuva maali, miehet: Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64), Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat)
Liikkuva maali, pojat: Mika Kinisjärvi (Lapin Ampujat), Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat), Mika Heikkilä (Kymppi 64)
Liikkuva maali, tytöt: Elli Räsänen (Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura)

EM-Arnhemissa ei ole jaossa olympiapaikkoja ensi vuonna Rio de Janeirossa järjestettäviin olympialaisiin.

Kisojen viimeinen kilpailupäivä on ensi lauantai eli 7. maaliskuuta. Kaikki olympialajien finaalit näkyvät ISSF:n, ESC:n ja kisajärjestäjien sivuilla: http://www.issf-sports.org/, http://www.esc-shooting.org/ ja ECH2015.nl.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
2.-8.3. Arnhem, Hollanti

Tuloksia to 5.3.

Poikien 10m ilmakivääri 60 ls + finaali: 1) Vladislav Fetisov Venäjä 208,7/EE (623,0), 2) Istvan Peni Unkari 205,4 (620,7), 3) Borna Petanjek Kroatia 183,4 (624,0), 4) Giacomo Maurina Italia 162,3 (618,1), 5) Kai Dembeck Saksa 140,3 (617,4), 6) Patrik Jany Slovakia 119,9 (618,1), 7) Christoph Duerr Sveitsi 98,3 (621,6), 8) Anton Korotkikh Venäjä 72,2 (619,5), … 30) Sebastian Långström 610,7.
Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 1858,6, 2) Italia 1848,5, 3) Saksa 1848,0.