Satu Mäkelä-Nummela viides naisten trapin maailmancupissa Al Ainissa
21.3.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela Al Ainissa. Kuvat: Per-Ole Lindell
Naisten trapin finalistit esittelyssä.

Satu Mäkelä-Nummela on sijoittunut hienosti viidenneksi naisten trapissa, kun haulikkolajien vuoden toinen maailmancup alkoi lauantaina Al Ainissa. Marika Salmi täydensi suomalaisten hyvää päivää sijoittumalla 12:nneksi. Noora Antikainen oli 35:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden toinen maailmancup alkoi lauantaina Al Ainissa Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Ensimmäisenä kisapäivänä saatiin päätökseen naisten trap. Siinä oli mukana kolme suomalaista eli Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Satu Mäkelä-Nummela, Noora Antikainen ja Marika Salmi.

Urakastaan parhaiten suoriutui Mäkelä-Nummela, joka sijoittui viidenneksi. Paikka kahden parhaan joukkoon oli todella lähellä, sillä jos Mäkelä-Nummela olisi rikkonut semifinaalin viimeisen kiekon, olisi hän päässyt kultamitaliotteluun. Nyt hän uusi semifinaalissa kolmen muun ampujan kanssa paikasta kultamitaliotteluun, mutta rikkoi uusinnassa vain yhden kiekon ja jäi viidenneksi.

Mäkelä-Nummelan peruskilpailun tulos oli toiseksi paras eli 72 (23+25+24).

– Hemmetin ”poweri” loppui semin viimeisellä kiekolla. Se harmittaa hetken, ja se on vain unohdettava, hän sanoi.

– Ammunta meni mukavasti raiteillaan, ja se oli helppoa. Finaalissa paineet aina nousevat, kun jaossa on muutakin kuin maailmancupin voitto. Tästä rypistellään taas selkä suoraksi ja los menox, Mäkelä-Nummela sanaili värikkääseen tyyliinsä.

Peruskilpailun parhaan tuloksen (73) teki San Marinon Alessandra Perilli. Hän sijoittui lopulta toiseksi, kun Italian Silvana Stanco oli kultamitaliottelussa parempi pistein 11-10.

Al Ainissa on jaossa olympiapaikkoja Rio de Janeiron olympialaisiin 2016 – kaksi paikkaa per laji. Naisten trapissa ne saavuttivat kultamitaliottelussa olleet Stanco ja Perilli. Aiemmin paikat olivat napanneet Australian Catherine Skinner ja Laetisha Scanlan, Espanjan Fatima Galvez, Saksan Katrin Quooss ja Yhdysvaltain Corey Cogdell.

Marika Salmi oli kisassa 12:s rikottuaan 70 kiekkoa (23+24+23). Finaaliraja oli kiekon parempi eli 71.

– Ammunnasta jäi ihan mukava fiilis, Salmi sanoi.

– Voisi sanoa, että työvoitto, koska jouduin tekemään pienen tekniikkamuutoksen radan vuoksi. Tulos paranee tästä ampumalla lisää!

Noora Antikaista jäi harmittamaan kilpailun alku, koska eiliset harjoitukset menivät niin hyvin. Hänen tuloksensa oli 66 (21+22+23), joka oikeutti 35. sijaan.

– Se oli nousujohdanteista. Sain koko ajan parannettua, ja jäipähän nälkää seuraavaan kisaan. Olen treenannut kovasti, ja toivotaan, että seuraavassa kisassa saisin tulostasoa nostettua.

Antikainen lähtee kahden viikon päästä jälleen leirille Kyprokselle. Eli treeniä lisää, hän sanoi.

Miesten trapissa ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Kilpailua johtaa kaksikko, joka rikkoi kaikki 50 kiekkoa. He olivat Tshekin David Kostelecky ja Italian Daniele Resca.

Lahden Ampumaseuran Vesa Törnroos jatkaa kilpailua 49. sijalta. Hänen tuloksensa oli 47 (23+24). Pohjois-Hämeen Ampujien Mika Bister on kilpailussa 73. sijalla tuloksellaan 46 (24+22). Orimattilan Seudun Urheiluampujien Jukka Laakso lähtee toiseen kilpailupäivään 75:nä rikottuaan 45 kiekkoa (21+24).

Al Ainin maailmancupin viralliset kisapäivät ovat 19.-29. maaliskuuta. Siellä kilpaillaan haulikkolajeissa eli skeetissä, trapissa ja kaksoistrapissa. Mukana on 431 urheilijaa kaikkiaan 71 maasta. Suomesta kisoihin osallistuu kaksitoista ampumaurheilijaa.

Haulikkolajien maailmancup
19.-29.3. Al Ain, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Tuloksia la 21.3.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali:
Peruskilpailu: 1) Alessandra Perilli San Marino 73, 2) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 72, 3) Silvana Stanco Italia 72, 4) Zuzana Rehak Stefecekova Slovakia 71, 5) Deng Weiyun Kiina 71, 6) Natalie Ellen Rooney Uusi-Seelanti 71, … 12) Marika Salmi 70, … 35) Noora Antikainen 66.

Semifinaali: 1) Perilli 14, 2) Stanco 13/uusinta 6, 3) Rehak Stefecekova 13/5, 4) Rooney 13/5, 5) Mäkelä-Nummela 13/1, 6) Deng 11.
Pronssimitaliottelu: Zuzana Rehak Stefecekova Slovakia – Natalie Ellen Rooney Uusi-Seelanti 12-11
Kultamitaliottelu: Silvana Stanco Italia – Alessandra Perilli San Marino 11-10

Miesten trap, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) David Kostelecky Tshekki, Daniele Resca Italia 50, … 49) Vesa Törnroos 47, … 73) Mika Bister 46, … 75) Jukka Laakso 45.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.