Sami Ritsilä kauden ensimmäisessä maailmancupissaan 23:s
24.3.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sami Ritsilä Al Ainin kisamaisemissa. Kuvat: Per-Ole Lindell
Simo Köylinen.
Juuso Ikävalko.

”Keli oli hyvä ja ajoittain myös ampuja eli kolme hyvää sarjaa ja kaksi heikompaa.” Näin sanoi Sami Ritsilä, kun kaksoistrapin maailmancupin kilpailu Al Ainissa oli päättynyt. Hän sijoittui tiistaina käydyssä kisassa 23:nneksi. Simo Köylinen oli 43:s ja Juuso Ikävalko 44:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden toinen maailmancup jatkui tiistaina Al Ainissa Yhdistyneissä Arabiemiraateissa. Nyt oli vuorossa miesten kaksoistrap, jossa Suomea edustivat Orimattilan Seudun Urheiluampujien Simo Köylinen ja Sami Ritsilä sekä Pieksämäen Seudun Ampujien Juuso Ikävalko.

Venäjän Vasili Mosin teki peruskilpailun parhaan tuloksen 143. Australian James Willett teki peruskisassa junioreiden maailmanennätyksen 142. Finaaliraja oli 140. Kahdesta viimeisestä finaalipaikasta uusi kolme miestä, joista finaaliin pääsivät Yhdysvaltain Derek Haldeman ja Slovakian Andrzej Hubert Olejnik.

Sami Ritsilä rikkoi kauden ensimmäisessä maailmancupin kilpailussaan 134 kiekkoa (25+28+27+28+26) ja sijoittui 23:nneksi.

– Keli oli hyvä ja ajoittain myös ampuja eli kolme hyvää sarjaa ja kaksi heikompaa. Tulokseni ei ollut hyvä eikä huono, Ritsilä summasi kisapäivänsä.

Köylisen tulos oli 126 (24+27+24+25+26), jolla hän sijoittui 43:nneksi. Hän oli Meksikon Acapulcossa maaliskuun alussa järjestetyssä vuoden ensimmäisessä maailmancupissa 20:s rikottuaan 135 kiekkoa.

– Ei oikein löytynyt missään vaiheessa vaihdelaatikosta oikeaa vaihdetta, jolla olisi "laskenut menemään". Oli joko oli liian isoa tai pientä tarjolla, ja se kyllä näkyi aika rajusti tuloksessani. No, ei auta kuin pureksia tilanne täällä ja lähteä sitten kohti Kyproksen-leiriä, joka tulee tarpeeseen. Eiköhän se kovalla treenillä siitä tokene. Ei muuta kuin moro ja kamelilla kotio, Köylinen sanaili tuttuun värikkääseen tyyliinsä kisan päätyttyä.

Ikävalko rikkoi tiistaina yhtä monta kiekkoa kuin Köylinen, mutta sijoittui pykälää alemmalle sijalle eli 44:nneksi. Ikävalkon sarjat olivat 26+24+23+28+25. Hän piti kilpailuaan positiivisena siinä mielessä, että hän pääsi heti kauden ensimmäisessä kilpailussaan samaan tulostasoon kuin viime vuonna – ja jopa kiekolla paremmaksi.

Al Ainin kultamitaliottelussa kohtasivat Italian Marco Innocenti ja Venäjän Mosin, joista viimeksi mainittu oli parempi pistein 26-25.

Al Ainissa on jaossa kaksi olympiamaapaikkaa per laji Rio de Janeiron olympialaisiin 2016. Kaksoistrapissa tiistaina jaossa olleet paikat nappasivat kultamitaliottelussa olleet Innocenti ja Mosin. He ovat kokeneita olympiakävijöitä, sillä Mosin sijoittui pronssille Lontoon olympialaisissa 2012 ja Innocenti oli kahdeksas Sydneyssä 2000.

Paikan Rioon olivat aiemmin saavuttaneet Kiinan Hu Binyuan ja Italian Antonino Barilla sekä Yhdysvaltain Jeffrey Holguin ja Joshua Richmond.

Al Ainin maailmancupin viralliset kisapäivät ovat 19.-29. maaliskuuta. Siellä kilpaillaan haulikkolajeissa eli skeetissä, trapissa ja kaksoistrapissa. Mukana on 431 urheilijaa kaikkiaan 71 maasta. Suomesta kisoihin osallistuu kolmetoista ampumaurheilijaa.

Skeet on Al Ainin maailmancupin viimeinen laji. Naisten skeet kilpaillaan perjantaina. Miesten skeet on kaksipäiväinen kisa, joka alkaa perjantaina ja päättyy lauantaina. Suomalaisista mukana ovat Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) sekä Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura), Lauri Leskinen (Sibbo Skyttegille) ja Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille).

Haulikkolajien maailmancup
19.-29.3. Al Ain, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Tuloksia ti 24.3.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa + finaali:
Peruskilpailu: 1) Vasili Mosin Venäjä 143, 2) James Willett Australia 142/JME, 3) Davide Gasparini Italia 142, 4) Marco Innocenti Italia 141, 5) Derek Haldeman Yhdysvallat 140/uusinta 2, 6) Andrzej Hubert Olejnik Slovakia 140/2, 7) William Chetcuti Malta 140/1, … 23) Sami Ritsilä 134, … 43) Simo Köylinen 126, … 44) Juuso Ikävalko 126.

Semifinaali: 1) Innocenti 30, 2) Mosin 28, 3) Haldeman 26, 4) Gasparini 25, 5) Willett 23, 6) Olejnik 21.
Pronssimitaliottelu: Davide Gasparini Italia – Derek Haldeman Yhdysvallat 27-23
Kultamitaliottelu: Vasili Mosin Venäjä – Marco Innocenti Italia 26-25

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.