Minna Leinonen kuudes Antalyan maailmancupissa
15.5.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Minna Leinonen kuvattuna Turun SM-kisoissa maaliskuussa. Kuva: Lassi Palo

Keski-Suomen Ampujia edustava Minna Leinonen on sijoittunut kuudenneksi vammaisampumaurheilun maailmancupissa Turkin Antalyassa.

Minna Leinonen tähtäsi ilmakiväärin R5-luokan peruskilpailun parhaan tuloksen 636,3 pistettä.

– Semmoista perusvarmaa tekemistä se oli, hän sanoi.

Finaalissa koelaukausten jälkeen ase on otettava pois jousituelta finalistien esittelyn ajaksi.

– Sitten on vain minuutti aikaa ottaa asento uudestaan ja aloittaa kilpailu ilman koelaukauksia. Minun tapauksessani minuutin aikaraja on haastava, koska en pysty ottamaan ampuma-asentoa yksin. Paljon olemme sitä harjoitelleet, mutta tänään kaikki ei mennyt ”putkeen”. Pitää harjoitella lisää – ja vielä miettiä, voisiko jotain tehdä toisin.

Ampumaurheiluliiton vammaisampumaurheilun kehityspäällikkö Pirjo Peltola totesi, että Leinonen on ”sen tason urheilija, jolta aina odotetaan menestystä ja mitalisijoituksia”.

– Mutta kukaan ei ole kone. Säännöistä emme valita. Harjoittelemme edelleen laadukkaasti ja ajatuksella.

Antalyan cupin ykkönen oli Uuden-Seelannin Michael Johnson. Finaalin kaksi parasta päätyi finaalissa tasapisteisiin, joten voitto ratkaistiin uusinnassa. Johnson voitti siinä Ison-Britannian Ryan Cockbillin 10,7-10,4.

Seuraavissa IPC:n maailmancupeissa Kroatiassa, Sydneyssä ja Fort Benningissä jaetaan Rio de Janeiron paralympialaisten 2016 maapaikkoja. Leinosella paikka on jo hankittuna viime vuoden MM-kilpailuista.

– Onneksi maapaikka jo on. Säästymme avustajani kanssa raskaalta matkustamiselta tänä vuonna! Tämän Turkin matkan piti mennä rutiinilla, mutta vaikeita hetkiä koettiin, kun sähköpyörätuolini, ase ja varustelaukku katosivat matkalla. Lopulta kaikki löytyivät, mutta oman pyörätuolin puuttuminen on todella rasittavaa paitsi minulle myös avustajalleni.

IPC:n maailmancup
Antalya, Turkki

Tuloksia pe 15.5.

10m ilmakivääri 60 ls + finaali, sarja R5: 1) Michael Johnson Uusi-Seelanti 212,1/uusinta 10,7 (635,9), 2) Ryan Cockbill Iso-Britannia 212,1/10,4 (634,6), 3) James Bevis Iso-Britannia 190,0 (632,0), 4) Zdravko Savanovic Serbia 168,3 (630,7), 5) Dragan Ristic Serbia 147,2 (635,5), 6) Minna Leinonen Suomi 126,2 (636,3), 7) Hakan Cevik Turkki 104,3 (630,2), 8) Tim Jeffery Iso-Britannia 83,4 (633,1).