Harald Stenvaag Hollolan Lapua Eurooppa cupiin kesäkuussa
26.5.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Hollolan Hälvälässä järjestetään 12.-14. kesäkuuta Lapua Eurooppa cup 25/300m lajeissa. Cupissa kilpaillaan iso- ja vakiopistoolissa sekä 300m kiväärilajeissa.

Eurooppa cupiin osallistuu yksitoista maata. Urheilijoita on noin 60. Yksi heistä on norjalainen Harald Stenvaag, joka on moninkertainen maailmanmestari ja kaksi olympiamitalia voittanut kivääriampuja.

– Kisat on ajoitettu niin, että maat voivat käyttää täällä ammuttuja tuloksia viimeisenä näyttönä Euroopan mestaruuskilpailuihin. Tällä ajoituksella varmistettiin se, että kisoihin on tulossa paljon nimimiehiä ja -naisia useasta Euroopan maasta, kilpailun johtaja Marko Leppä sanoo.

Lapua Eurooppa cup järjestettiin Hollolassa myös viime vuonna. Sitä ennen 25m pistoolin Eurooppa cup oli järjestetty Hälvälässä vuonna 2011. 300m kiväärin Eurooppa cup oli järjestetty Suomessa edellisen kerran runsaat kymmenen vuotta aikaisemmin.

Kansainväliseen kivääri- ja pistoolikilpailuun osallistui viime vuonna yhdeksän maata.

Koska viime vuoden kisat onnistuivat hyvin – myös taloudellisesti – haluttiin Lapua Eurooppa cup järjestää uudestaan, jottei järjestelyihin tulisi taas vuosien taukoa. Viime vuonna tehdyssä kyselyssä itse kilpailu ja järjestelyt saivat erittäin hyvää palautetta urheilijoilta.

– Olen kiertänyt EC-kisoja liki kymmenen vuoden ajan, ja voin rehellisesti sanoa, että viime vuoden Hollolan kisat olivat yksi onnistuneimmista tapahtumista. Kun Suomi järjestää kisoja, silloin ei koskaan mennä sieltä mistä aita on matalin, Leppä sanoo.

Lapua Eurooppa cupin virallinen kisajärjestäjä on Suomen Ampumaurheiluliitto. Lapua on kummankin lajiryhmän pääsponsori.