Lapua Eurooppa Cup alkoi suomalaisittain iloisesti – Juho Autio 300m:n kiväärin makuukilpailussa hopealle
12.6.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Autio ja Marcel Ackerman poseeraavat kilpailun päätyttyä. Kuva: Risto Aarrekivi

Euroopan tarkimmat 25m pistooli- ja 300m kivääriampujat kokoontuivat viikonlopuksi Hollolan Hälvälään, jossa järjestetään Lapua Eurooppa Cupin osakilpailut.

Kilpailut alkoivat perjantaina suomalaisittain iloisissa merkeissä Juho Autio ampuessa avauskisassaan 300m:n kiväärin makuukilpailussa toiseksi hyvällä tuloksella 598. Kilpailun voitti vain pisteen erolla Autioon Sveitsin Goljat Marcel Ackerman lähes täydellisyyttä hipovalla, 599:n pisteen tuloksella. Kilpailun kolmanneksi ampui Ruotsin Stefan Ahlesved tuloksella 597. Suomi sijoittui myös joukkuekilpailussa hopealle Sveitsin jälkeen, eroa voittajamaahan jäi kuusi pistettä. Tuplahopeamitalisti Autio oli kilpailun jälkeen tyytyväisin mielin.

– Oli hienoa ampua. Väsyttää kyllä kovasti, kun olen ollut koko viikon sotaharjoituksissa ja nukuttua on tullut melko vähän. Ehkä siksikin ammunta oli rentoa, kun ei jaksanut jännittää. Keli suosi todella hienosti. Täydellinen sää kivääriammunnalle ja hyvinhän tämä loppujen lopuksi meni, iloitsi Juho Autio.

Autio ja Ackerman kävivät koko 60 laukauksen kilpailun ajan tasaista taistoa. Autio antoi Ackermanille ensimmäisessä sarjassa pisteen etumatkan, mutta kuittasi sen toisen sarjan täydellä sadan pisteen sarjalla. Sitten kumppanukset jatkoivat 100 pisteen sarjalla, mutta neljänteen Autiolle lipsahti yksi yhdeksikkö. Loppusarjat sekä Autio, että Ackerman tyylittelivät täysillä satasen sarjoilla. Kilpailun jälkeen voittaja Ackerman kommentoi hymyillen suorituksiaan.

– Viime vuonna voitin kisan paria pistettä huonommalla tuloksella, joten täytyy tulla metsästämään triplaa ensi vuonna. Olosuhteet olivat erinomaiset. Pieni sade lakkasi ja puolipilvinen ilma oli ammunnalle sopiva. Nyt ei tarvinnut tarkkailla edes tuuliviirejä, kun oli näin tyyntä. Ensimmäinen sarja meni nopeasti, mutta sitten toisessa tuli yksi yhdeksikkö ja minun piti rauhoittaa ampumista. Se auttoi ja loppu sujuikin rutiinilla kymppeihin, kertaili sveitsiläinen voittaja Marcel Ackerman.

Naisten kilpailun voitti Viron Valeria Shkabara tuloksella 597. Toiseksi sijoittui Sveitsin Bettina Bucher, 595(x27), ja kolmanneksi niin ikään Sveitsin Myriam Bruhwiler, 595(x23). Paras suomalainen oli yhdeksänneksi ampunut Petra Liljeberg, 578. Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui  hienosti kolmanneksi. Joukkuekilpailun voitti Sveitsi.

Hälvälän Eurooppa cupin osakilpailuun osallistuu urheilijoita 12 eri maasta. Kilpailut jatkuvat huomenna lauantaina, jolloin vuorossa on isopistoolin kilpailu ja kiväärin 3X40 asentokilpailu.