Pentti Linnosvuo nimettiin Helsingin kunniagalleriaan
12.6.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pentti Linnosvuon vieressä ovat Rainer Stenius ja Kaija Mustonen. Kuvat: Lassi Palo
Parhaat helsinkiläisurheilijat kautta aikojen -näyttely on avattu Helsingin Kisahallissa.
Näyttely etenee vuosikymmenittäin.

Ampumaurheilun olympiavoittaja Pentti Linnosvuo on nimetty Helsinki Hall of Fame -galleriaan, jonka avajaisia vietettiin perjantaina Kisahallissa – Helsinki-päivän kunniaksi.

Pentti Linnosvuo voitti vapaapistoolin olympiakultaa 1956 ja olympiapistoolin kultaa 1964. Lisäksi hän sai olympiahopeaa olympiapistoolilla 1960. Hänet valittiin Suomen urheilun Hall of Fameen 2012.

Helsinki Hall of Fame -galleriassa on joukko tunnettuja ja menestyneitä helsinkiläisiä urheilijoita. Arkkitehti Riikka von Martens alkoi suunnitella galleriaa viime syksynä.

– Ensiksi mietin, mikä olisi sopiva paikka tällaiselle pysyvälle näyttelylle. Sitten aloimme kerätä kuvia, joiden tavoitteena oli ilmentää sitä energiaa, liikettä ja tunnelmaa, joka urheilusuorituksessa on. Tekstit ovat Urheilumuseon Vesa Tikanderin käsialaa, von Martens valotti avajaisissa gallerian taustoja.

Helsinki Hall of Fame -gallerian ideoivat Ulla Knus ja Pekka Jyrkiäinen.

Avajaisissa paikalla olleet kansanedustajat Harry Harkimo ja Sari Multala olivat erittäin tyytyväisiä, että menestyneitä urheilijoita muistetaan näin arvokkaalla tavalla.

– Gallerian paikka on myös hieno, sillä olen aikoinaan harjoitellut ”Kisiksessä” paljon, galleriaan nimetty purjehtija Multala sanoi.