Autio jatkoi huippusuorituksia Lapua Eurooppa cupissa – taas hopeaa
13.6.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kilpailun voittaja Olivier Schaffter. Kuva: Risto Aarrekivi

Lauantaina Hollolan Hälvälässä ammuttiin 300m:n kiväärin 3x40lks asentokilpailu.

Suomen Juho Autio ampui toiseksi Lapua Eurooppa Cupin 3×40 laukauksen asentokilpailussa. Eilisen tapaan hopealle yltäneen Aution tulos oli 1146 (384, 393, 369) pistettä ja hän hävisi kilpailun voittaneelle Sveitsin Olivier Schaffterille seitsemän pistettä. Kilpailun kolmas oli Saksan Christian Dressel. Autio oli kokonaisuutena tyytyväinen suoritukseen, vaikka viimeinen sarja jäikin kaivelemaan.

– Ammuntani oli teknisesti tänään hyvää. On selvästi tehty oikeita asioita ja sieltä nämä tulokset tulevat. Viimeinen sarja jäi kuitenkin harmittamaan, siinä voitto karkasi. Kelikin oli tänään paljon eilistä haastavampi ja se näkyi yleisessä tulostasossa, kertaili Autio tyytyväisen kuuloisena kilpailun jälkeen.

Kahdesta ensimmäisestä tämän viikonlopun Eurooppa Cupin osakilpailusta Autio on saavuttanut nyt kaksi kakkossijaa. Huomiseen 3×20 laukauksen asentokilpailuun mies ei kuitenkaan aseta voittopaineita.

– Lähden tekemään teknisesti ehjää suoritusta, sieltä se tuloskin tulee, Autio jatkaa.

Kilpailun voittaja Schaffter sanoi myös olosuhteiden olleen vaikeat, ja kultamitalisti oli erityisen tyytyväinen omiin suorituksiinsa.

– Kilpailun aikana oli koko ajan seurattava tuulia ja viirejä. Se, ja valoisuuden vaihtelu tekivät olosuhteista todella haastavat, kertoi sveitsiläinen ammunnan päätyttyä.

Muista suomalaisista Antti Puhakka oli neljäs (1142), Juha Rutonen kahdeksas (1118) ja Antti Kajan 10. (1112).

Suomi voitti joukkuekilpailun tuloksella 3406. Sveitsi sijoittui toiseksi.

Eurooppa Cup päättyy huomenna sunnuntaina 300m:n kiväärin 3×20 laukauksen asentokilpailuun ja 25m:n vakiopistoolikilpailuun.