Laine neljäs Shooting Hopes -kilpailuiden päätöspäivänä
14.6.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Katariina Laine oli suomalaisnaisista parhaana hienosti neljäs pienoiskiväärin asentokilpailussa Shooting Hopesin päätöspäivänä Tsekin Plsenissä.

Laine ampui peruskilpailussa 579 (192+196+191) ja finaalissa 427,0. Kilpailun voitti Serbian Milica Babic tuloksella 449,9. Peruskilpailussa Babic oli viides, siinä ykköstilan nappasi Venäjän Julia Zykova tuloksella 584.

”Kaikki asennot sujuivat peruskisassa hyvin. Finaalissa jännitti paljon, eikä osunutkaan ihan yhtä hyvin. Hyvä mieli jäi tästä kisasta”, Laine sanoi.

Muista suomalaisista Saana Tattari oli 22:s (572), Marianne Palo 40:s (568), Emmi Hyrkäs 49:s (565), Henna Viljanen 56:s (564), Saana Peltonen 57:s (564), Armi Häkkinen 73:s (559) ja Inka Havukainen 74:s (559).

”Tänään sain vihdoin vaikean alkukauden jälkeen homman toimimaan asennoissa. Ammunta kulki joka asennosta, lukuunottamatta muutamaa heikompaa yksittäistä suoritusta. Kisasta jäi hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa kohti vielä parempia suorituksia”, Tattari iloitsi.

”Tuli paljon rasaysejä. Polvi ja makuu kulkivat tänään hyvin. Pystyn aloittaessa energiat olivat loppuneet, joten pysty kulki huonommin kuin yleensä”, silti päiväänsä tyytyväinen Palo sanoi.

”Hyvin vaihtelevissa tunnelmissa vietetty päivä. Polven ensimmäisen sarjan aikana oli hieman keskittymisvaikeuksia, mutta toinen sarja meni jo paremmin ja sain hyvän rytmin ampumiseen. Makuun ensimmäinen sarja sujui hyvin ja ampumisessa oli hyvä tunne. Hyvä tunne jatkui toiseen sarjaan, mutta osumat alkoivat heittää ysiin. Pysty tuntui hyvältä, mutta sinne tuli monta huonoa laukausta. Huonot laukaukset aiheuttivat epävarman tunteen ja ampumisen rytmi kärsi pahasti”, Hyrkäs sanoi.

”Polvi oli vaikeaa, makuu perustekemistä ja pysty kulki ihan ookoo siihen nähden, kun tällä kaudella se ei ole kulkenut. Tänään sain laukaukset hyvin ja rohkeasti lähtemään”, Viljanen sanoi.

”Tänään polvi ja makuu olivat ihan perustekemistä. Pystyllä alkoivat voimat ehtyä, koska olin vähän kipeänä ja se näkyy suoraan myös tuloksessa”, Peltonen totesi.

”Aloitus oli hyvä polvelta, makuu meni omalle tasolleni eli ihan ookoo. Pystystä ei sitten tullut mitään, joten lopputulos jäi odotusteni alapuolelle”, Häkkinen harmitteli.

”Polvi meni ihan OK. Makuu ja pysty eivät kulkeneet, osumat kiersivät kymppejä ja tuli paljon hyviä ysejä”, Havukainen summasi.

Kilpailut päättyivät sunnuntaina.
 

Tulokset:
Shooting Hopes -kilpailut, 4. päivä:

Naiset, pienoiskiväärin asentokilpailu, peruskilpailu: 1) Julia Zykova Venäjä 584, 2) Olga Efimova Venäjä 582, 3) Maria Schiava Italia 580, 4) Katariina Laine Suomi 579,…22) Saana Tattari Suomi 572,…40) Marianne Palo Suomi 568,…49) Emmi Hyrkäs Suomi 565,…56) Henna Viljanen Suomi 564, 57) Saana Peltonen Suomi 564,…73) Armi Häkkinen Suomi 559,…74) Inka Havukainen Suomi 559.
Finaali: 1) Milica Babic Serbia 449,9, 2) Tatjana Harkova Venäjä 446,6, 3) Olga Efimova Venäjä 463,8, 4) Laine 427,0.

Kaikki tulokset:
http://web.telecom.cz/shooting.plzen/Results_HOPES_2015.pdf