Lapua Eurooppa Cup päätökseen – Puhakka voittoon
14.6.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

ANTTI PUHAKKA VEI KULLAN ENNEN OLIVIER SCHAFFTERIA JA RAFAEL BEREUTERIA
MEYER, ARTAUD, SCHLEUTER
SVEITSILÄISTÄ TARKKUUTTA 300M:N NAISTEN TÄYSOTTELUSSA

Sunnuntaina Hollolan Hälvälässä ammuttiin viikonlopun viimeiset Eurooppa Cupin laukaukset. Suomalaismenestystä tuli niin kiväärissä, kuin pistoolissakin.

300m:n kiväärin 3×20 laukauksen asentokilpailussa voittoon ampui hienosti Suomen Antti Puhakka. Puhakan tulos 583 oli pisteen parempi, kuin toiseksi sijoittuneen Sveitsin Olivier Schaffterin. Kolmas oli niin ikään Sveitsin Rafael Bereuter tuloksella 580. Kilpailun jälkeen Puhakka kertoi, ettei ampuminen täysin sujunut, vaikka voitto irtosikin.

– Tänään ei ollut jouhevaa tekemistä, jouduin tekemään paljon töitä tuloksen eteen. Keli oli mainio, pari astetta lisää lämpöä olisi tietenkin aina hieno lisä. Maaliskuisen selkärankamurtuman jälkeen tämä on kuitenkin todella hyvä tulos, Puhakka kommentoi varusteita pakatessaan.

Muista suomalaisista Juho Autio oli neljäs, Kari Pennanen viides, Juha Rutonen yhdeksäs ja Antti Kajan kymmenes.

Naisten kilpailussa Petra Liljeberg oli yhdeksäs ja Jasmin Mattila kymmenes.

Vakiopistoolissa Teemu Lahti ja Ari Meinander saavuttivat upeasti Eurooppa Cupin finaalipaikat. Lahti oli Hälvälän osakilpailun viides tuloksella 564 ja Meinander kahdeksas ammuttuaan 555. Meinander oli todella tyytyväinen saavutuksen jälkeen.

– Finaalipaikka oli kilpailun tavoite ja se täyttyi. Ammunta ei kulkenut yhtään, mutta tämä tyydyttää, Meinander kertasi suorituksiaan.

25m pistoolilajien Eurooppa Cupin finaalit ammutaan syyskuussa Bordeauxissa.

Sunnuntain vakiopistoolikilpailun voitti ranskalainen Boris Artaud. Hän ampui tuloksen 571, ja selvisi ykköseksi viiden pisteen erolla Saksan Patrick Meyeriin.

– Yritin ampua tänään samalla tavalla kuin treeneissä, ja se toimi, Artaud kertoi tyytyväisenä kilpailun jälkeen.

Lapua Eurooppa Cupin viikonloppuun Hollolan Hälvälässä osallistui 64 ampujaa yhteensä 12:sta eri maasta. Ampumasuorituksia kertyi kokonaisuudessaan 122.