Hämäläinen kahdeksas skeetissä Universiadeissa
8.7.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Heidi Hämäläinen jäi täpärästi skeetin finaalista Universiadeissa Gwangjussa. Hämäläisen tulos 64 (21+21+22) jäi vain yhden kiekon päähän viimeisestä finaalipaikasta karsimaan päässeiden tuloksesta. Hänen sijoituksensa oli kahdeksas.

Naisten ilmapistoolilla Tiina Jänkälä ampui tuloksen 362, joka riitti 44:nneksi.

Naisten kivääriammunnassa Pauliina Frilander-Soini, Katarina Långström ja Riikka Parviainen kilpailivat pienoiskiväärin asentokilpailun karsinnassa. Frilander-Soini ja Parviainen etenivät torstain peruskilpailuun, mutta Långströmin kisat päättyivät karsintaan.

"Itse tein tänään kauden toiseksi parhaan tulokseni ja olen tosi tyytyväinen. Kaikki kolme asentoa sujuivat tasaisesti, eikä ollut esimerkiksi niin, että yksi olisi mennyt superhyvin ja yksi todella huonosti, kuten monesti käy", Frilander-Soini sanoo.

Ampumaurheilussa Suomella on universiadeissa vahva viiden naisen edustus. Joukon konkarina toimii kokenut universiadikävijä, kivääriampuja Pauliina Frilander-Soini. Hänellä on takanaan kolmet universiadit kuten myös vankkaa kokemusta esimerkiksi opiskelijoiden MM-kilpailuista, joista hänellä on jopa yksi kultamitali vuodelta 2010 pienoiskiväärin makuuasentokilpailusta.

Gwangjussa Frilander-Soini toimii ampujien ”kapteenina”, sillä naiset ovat universiadeissa ilman valmentajaa.

"Viime vuonna olin opiskelijoiden MM:eissä ihan yksin ilman muita suomalaisia, joten tiedän, että omillaan pärjää", Frilander-Soini sanoo nauraen, ja lisää, että he ovat Heidi Hämäläisen, Tiina Jänkälän, Katarina Långströmin ja Riikka Parviaisen kanssa muodostaneet hyvän tiimin.

Frilander-Soinin lisäksi Långström ja Parviainen ovat kivääriampujia, kun taas Jänkälä edustaa maatamme pistooliammunnassa ja Hämäläinen haulikkoammunnassa. Vaikka naiset eivät ole joka päivä kyenneet parhaisiin mahdollisiin suorituksiin täällä Gwangjussa niin he ovat kuitenkin tyytyväisiä kilpailuihin ja niiden puitteisiin.

"Sunnuntaista asti on ollut joka päivä sellainen fiilis, että huomenna kyllä lähtee, mutta sitä kunnon onnistumista tässä yhä odotellaan", naurahtaa Riikka Parviainen.

"Minäkään en ole kisoissa saanut samaa ulos kuin treeneissä, vaan koko kausi on ollut aika vaikea", toteaa puolestaan Katarina Långström.

Kaikki naiset kuitenkin vahvistavat, että ampumaradat ovat olleet todella hyvät ja tapahtuman tunnelma omaa luokkaansa.

Lähde: OK Tiedotus

Universiadien aikataulu ja kaikki lajikohtaiset tulokset: http://www.gwangju2015.com/info/

Olympiakomitean universiadisivut: http://www.sport.fi/olympialaiset/universiadit/gwangju-3-1472015

Kilpailujen kotisivu: www.gwangju2015.com

Suomen joukkue: http://www.sport.fi/olympialaiset/universiadit/gwangju-3-1472015/suomen-joukkue

Suomen Olympiajoukkueen sosiaalisen median kanavat:

Facebook: OlympicTeamFinland

Twitter: @OlympicTeamFI

Youtube: OlympicTeamFinland

Instagram: olympicteamfinland