Tarkkuuslajien I – ja II -tason yhteinen valmentajakoulutus alkoi Kuortaneella
22.9.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viime viikonloppuna 18.-20.9. alkoi tarkkuuslajien (ampumaurheilu, curling, keilailu ja jousiammunta) yhteinen valmentajakoulutus Kuortaneen urheiluopistolla. Ampumaurheilusta oli molemmilla tasoilla hienosti yksitoista kurssilaista.

1 tason
Pääteemana oli fyysisen harjoittelun perusteet. Fysiikkaharjoittelun eri osa-alueita käytiin läpi käytännön harjoitusten avulla. Lisäksi viikonlopun aikana perehdyttiin ihmisen elinjärjestelmään, kasvua ja kehitystä tukevaan harjoitteluun. Käytännön harjoituksissa alkuverryttelyjen toteutukseen ja perusliikuntataitoihin. Lisäksi kestävyyden, voiman, nopeuden ja liikkuvuuden harjoittamiseen. Herkkyyskaudetkin otettiin huomioon harjoittelussa eli miten eri ikävaiheet vaikuttavat käytännön harjoitteluun. Sunnuntaina oli vielä tutustuminen liikunnalliseen elämäntapaan: ravinto, uni, lepo ja niiden seurantaan.

1 tason kurssilla opiskelee ampumaurheiluvalmentajia pistoolissa neljä, kiväärissä kolme, trapissa kaksi ja skeetissä kaksi.

 

2 tason
Pääteemana ja tavoitteena on se, että valmentajat hallitsevat hyvin vuositasolla tapahtuvan harjoittelun suunnittelun ja toteutuksen. Viikonlopun lähijakson teemana oli ”Urheiluosaaminen”, joka piti sisällä mm. fyysisen harjoittelun, biomekaniikan, ravintovalmennuksen, vuorovaikutustaitojen ja harjoittelun suunnittelun ja seurannan läpikäynnin luentojen ja ennen kaikkea käytännön harjoitusten avulla.

2 tason kurssilla Kuortaneella oli ampumaurheiluvalmentajia pistoolissa neljä, kiväärissä kolme, trapissa kaksi ja skeetissä kaksi.

Lähiopetuksen lisäksi valmentajakoulutukseen molemmilla tasoilla sisältyy itsenäistä opiskelua omassa valmennusympäristössä (ampumaurheiluseurassa) sekä yhteisessä sähköisessä oppimisympäristössä.

Seuraavat jaksot pidetään 1 tasolla 23.-25. lokakuuta ja 2 tasolla 6.-8. marraskuuta Lohjalla Kisakallion urheiluopistolla.