Suomen nuoret voittivat Suomi – Viro maaottelun Turussa
27.9.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Maaottelun toisen päivän kilpailuohjelmassa oli tänään kaksi kiväärikilpailua ja kaksi pistoolikilpailua.

Pojat aloittivat 50m kiväärillä, jossa lajina oli 3×40 ls. Tässä lajissa parhaan tuloksen teki Mika Varjo 1126. Suomi otti tässä lajissa kolmoisvoiton, Matias Kiurun sijoittuessa toiseksi tuloksella 1121 ja kolmas oli Mika Piipponen 1119. Varsin tasainen oli siis kärkikolmikko, kaikki seitsemän pisteen sisällä.
Tässä lajissa pisteet Suomelle 15 – 6.

Toisena kiväärilajina oli tyttöjen asentokilpailu. Kolmoisvoitto tuli tässäkin lajissa. Jos oli poikien ottelu tasainen, niin oli myös tyttöjen kilpailu. Armi Häkkinen 572, Henna Viljanen 567 ja Emmi Hyrkäs 566, siis kuuden pisteen sisällä kaikki kolme. Makuuasennossa Viron Karita Ers teki hyvän 198 tuloksen.
Pisteet tässäkin Suomelle 15 – 6.

Pistoolissa ensimmäinen laji oli poikien vakiopistooli. Tässä lajissa voitto matkasi Viroon. Allan Kask oli paras tuloksella 513, toisena varusmiespalvelustaan suorittava Oskari Eloranta 511 ja kolmas Viron Sten-Erik Link.
Pisteet Virolle 10 – 11.

Toisena pistoolilajina oli poikien 25m pistooli. Voiton otti Viron Allan Kask tuloksella 562. Allan Kaskista tuli kisojen kolmoismestari. Hän voitti 25m olympiapistoolin, 25m pistoolin ja 25m vakiopistoolin. Lisäksi hän sijoittui 50m pistoolissa kolmanneksi. 25m pistoolin seuraavat sijat meni nuorille vasta-alkajille, nimittäin Leevi Siren oli toinen ja hän teki tuloksen 554 ja Esa Savola oli kolmas tuloksellaan 538.
Pisteet tässäkin Virolle 10 – 11

Maaottelun voitti Suomi kokonaispistemäärällä 109 – 80.

Kiitos kaikille maaottelussa mukana olleille ja talkoolaisille, mutta kiitos kuuluu ennen kaikkea urheilijoille, te teitte tästä hienon tapahtuman!

Maaottelun kivääritulokset saat esille tästä
Pistoolin tulokset tästä
Maaottelun lajipisteet sekä kokonaispisteet tästä!

Teksti ja kuvat Jarmo Engblom