Kolmas Heikkilä Urheilukoulun portista sisään
12.10.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Topi Hulkkonen (vas.) ja Mika Heikkilä aloittivat varusmiespalveluksensa maanantaina. Kuva: Lassi Palo

Jo kolmas Heikkilä asteli Urheilukoulun portista sisään, kun saapumiserän IV/15 urheilijat aloittivat varusmiespalveluksensa Santahaminassa maanantaina. Oli siis menestyneen veljessarjan nuorimman eli Mika Heikkilän vuoro astua armeijaan.

Puolustusvoimien Urheilukoulussa aloitti maanantaina ryhmä, jossa on seitsemän ampumaurheilijaa. Yksi heistä on liikkuvan maalin erikoismies Mika Heikkilä, joka edustaa Kangasalan Kymppi 64:ää. Hänen isoveljensä Tomi-Pekka ja Sami suorittivat myös varusmiespalveluksensa Urheilukoulussa, joka sijaitsi tuolloin Lahdessa.

Moninkertaiset MM-kisamitalistit Tomi-Pekka ja Sami saivat viime elokuussa nimensä Mestareiden tauluun. Urheilukoulun Perinnepäivän palkitsemisten arvostetuin hetki on, kun palvelusaikanaan MM-kilpailuissa mitalin saavuttaneet urheilijat naulaavat nimilaattansa tauluun. Valmennuspäällikkö Jari Karinkanta totesikin tuolloin, että he odottavat ”mielenkiinnolla, liitetäänkö siihen myös Mikan nimi”.

Mika Heikkilä tietää, että se on kovan työn takana.

– Siirryn tämän kauden jälkeen miesten sarjaan. Jo pääsy Suomen maajoukkueeseen vaatii paljon, koska meillä on niin kova taso, hän sanoi hetkeä ennen kuin marssi Santahaminan portista sisään.

– Armeija-ajasta tulee varmasti rankka mutta antoisa, ja se tuo uusia kokemuksia. On kiva tutustua myös muiden lajien urheilijoihin. Oloni on toisaalta jännittynyt ja toisaalta odottava. Jotain pientä olen kuullut veljiltäni ja Mika Kinisjärveltä, hän naurahti.

– Kaikkea vapaa-aikaa tuskin vietämme kasarmilla. Helsingissä en ole käynyt kovinkaan paljon, enkä ole esimerkiksi Helsingin metrolla matkustanut koskaan.

Heikkilä kertoi kuulumisiaan kauniissa syyssäässä maineikkaan ”Santiksen” portilla. Hän kuului Suomen poikien joukkueeseen, joka voitti kultaa maaliskuussa Hollannin Arnhemissa järjestetyissä ilma-aseiden EM-kisoissa. Hänellä on myös EM-joukkuekultaa ja -pronssia Brescian EM-kisoista 2011.

Ensimmäinen aamu armeijassa eli huominen hivenen askarrutti niin Heikkilää kuin Topi Hulkkostakin, joka on Heikkilän hyvä ystävä – liikkuvan maalin ampujia kun ovat. Hulkkonen edustaa Etelä-Saimaan Ampujia. Nuorukaiset myönsivät, että tuleva aamu jännitti. He olivat myös varmoja siitä, että se jää lähtemättömästi mieleen.

– Se on menoa nyt, he sanoivat astuessaan portista sisään.

Maanantaina varusmiespalveluksensa aloittaneet nuoret urheilijat edustavat 17:ää lajia. Niistä suurimmat ovat yleisurheilu (19) ja jalkapallo (11), Ampumaurheilijat ovat kolmanneksi suurin ryhmä. Urheilukoulun uusia lajeja ovat kilpatanssi ja polkupyöräsuunnistus.

Urheilukoulu IV/15 saapumiserän urheilijat

Ampumaurheilu (7)
Liikkuva maali: Mika Heikkilä (Kymppi 64), Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat)
Haulikko: Aleksi Ahokas Lounais-Hämeen Ampujat (skeet), Samuli Ahokas Lounais-Hämeen Ampujat (skeet), Eemil Pirttisalo Ruotsalon Metsästysyhdistys (trap), Esko Tiainen Parikkalanseudun Ampujat (skeet), Timi Vallioniemi Ala-Hämeen Ampujat (skeet)