Action air -kauden avaus Nokialla, ensimmäiset MM-kilpailut 2017
28.10.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nokialla ammuttiin viime lauantaina action air -kauden avajaiskilpailu. Level 2 -tasoinen eli luokittelukelpoinen kisa käsitti seitsemän osiota ja mukana olivat kaikki neljä aseluokkaa: open, standard, production ja classic. Ampujia oli mukana kolmisenkymmentä.

Nokian Seudun Ampujien järjestämä kilpailu oli saanut hyvin myös juniorit liikkeelle. Mukana oli seitsemän junioria, jotka selvisivät tiukoista radoista hienosti.

Kilpailussa Loimaan Laukojat veivät kaikkien luokkien ykkössijat. Open-luokan voitti Jarkko Suntioinen. Standard-luokassa ykkönen oli saman seuran Tomy Lindström. Production-luokkaa puolestaan hallitsi edelleen Jesse Nio ja Classicissa nopein ja tarkin oli Roy Juurijoki.

Taannoin pidettyjen haulikkopracticalin MM-kilpailujen yhteydessä kansainvälinen IPSC-järjestö päätti, että action airin ensimmäiset MM-kilpailut ammutaan vuonna 2017 Unkarissa – samana vuonna, jolloin pistoolipracticalin maailmanmestaruudesta kisataan Ranskassa. Tulevien MM-kilpailujen uskotaankin tuovan lajille lisää nostetta.

Suomen lisäksi action air on suosittua muun muassa Japanissa, Hongkongissa, Kiinassa, Taiwanissa, Iso-Britanniassa, Saksassa, Tshekissä, Venäjällä, Kanadassa, Kolumbiassa ja Argentiinassa. Kun lajin ensimmäiset maailmanmestarit seulotaan vajaan kahden vuoden kuluttua, luvassa on tiukka Aasia–Eurooppa -ottelu latinalaisamerikkalaisten haastaessa vanhan maailman vauhdikkaat ampujat.

Nosa Action 2015 L2 tulokset: http://actionairfinland.weebly.com/nosa-action-2015-l2.html

Teksti ja kuva: Mika Vuolle