Tiina Jänkälä ja Karri Turunen Kupittaan Kisojen pistoolitaiturit
13.12.2015 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kupittaan Kisat päättyivät sunnuntain jännittävään naisten ilmapistoolin finaaliin. Sodankylän Tiina Jänkälä laukoi viimeisillä laukauksillaan voittajaksi (196,7 pistettä) – tosin Härmän Seudun Ampujien Susanna Ahomäki (193,0) kiusasi häntä loppuun saakka. Turun Seudun Ampujien Elina Silver yllätti kolmannella sijallaan.

– Alkukilpailun tulokseni 375 oli ihan hyvä, normaali suoritus. EM-kisaraja on 379 pistettä, Unkariin haluaisin, Jänkälä kertoi mietteliäänä kisansa jälkeen. Kiinnostusta hänellä on edustustehtäviin.

Toimeentulokin on yksityisyrittäjänä toimivan fysioterapeutin itselleen turvattava. Harjoitusmahdollisuudet ovat Sodankylässä hyvät.

Miesten ilmapistoolin kisa kulki odotusten mukaisesti. Karri Turunen voitti ja Kai Jahnsson laukoi toiseksi. Jahnsson oli alkukilpailun tarkin 578 pisteellä, mutta finaalissa tamperelaistunut Turunen oli ylivoimainen. Hän teki siinä mainion 199,3 pisteen tuloksen.

– Peruskilpailun tulokseni 571 jäi keskinkertaiseksi. Arvelen kovan työviikon sen syyksi. Finaali oli yksi parhaistani, Turunen muisteli.

– Kevään EM-kisoihin toivon tulevani valituksi. Harjoitteluni on sujunut suunnilleen suunnitelmien mukaan, kertoi tämänhetkinen ilmapistoolin kärkimiehemme.

Olympiafinalisti Kai Jahnsson piti pari välivuotta, mutta on palannut kilpailemaan. Turussa hän onnistui peruskilpailussa varsin hyvin laukoen kärkitulokseksi 578. Finaalissa hän ei vielä pärjännyt Turuselle, mutta peruskilpailun tulos osoitti miehen olevan takavuosien kunnossa.

HlAS:n Saana Tattari voitti ylivoimaisesti N20 -sarjan ilmakiväärin tuloksella 204,4 pistettä. Kiteen Ampujien Inka Havukainen piristi toisella sijallaan tuloksella 201,7. Kirkkonummen Aina Kivi laukoi kolmanneksi.

– Tattari oli kilpailun suosikki, vaikka hän oli alkukilpailussa vasta kahdeksantena. EM-kisoihin tähyää moni tyttö ja jos valitut Unkarissa onnistuvat, heillä on ainakin joukkuekilpailussa mahdollisuudet jopa mitaleille, SAL:n valmentaja Pirjo Peltola arvioi tyytyväisenä.

Lauantaina käydyn naisten ilmakiväärikisan selostuksessa oli harmillinen virhe. Kolmanneksi sijoittui RSA:n Anna-Maria Siivonen. Hän laukoi peruskilpailun 393 pisteen tarkkuudella jakaen siinä vaiheessa neljännen sijan. Finaalissa hän kipusi kolmanneksi. Sunnuntaina N20-sarjassa hän sijoittui finaalissa neljänneksi tuloksella 161,9 pistettä.

M20-vuotiaiden kiväärikisan voitti Sebastian Långström tuloksella 202,5. Hän hallitsi finaalia täydellisesti viimeisiin laukauksiin saakka. Jere-Juhani Salo tavoitti kuitenkin karkulaisen ja kun kaksi viimeistä laukausta oli jäljellä kärkipari oli tasoissa. Långström kiri niillä 0,4 pisteen voittoon.

– Loppuun tein joitakin virheitä, osumat menivät vähän sivuun, samaan paikkaan, mutta en löytänyt niihin selitystä. Seuraavat kansainväliset kilpailuni ovat Ruotsissa tammikuun alussa ja sitten Saksassa tammikuun lopussa. Koko ilma-asekauden tavoitteeni on päästä keväällä järjestettäviin EM-kisoihin Långström selvitti.

Cristian Friman hurjana: 398!

ESF:n Cristian Friman kiitteli Turun Seudun Ampujia kisajärjestelyistä sunnuntai-iltana ja laukoi Y16-vuotiaiden Suomen ennätykseksi huikean 398 pisteen tuloksen Suomen ennätys parani kertaheitolla kuuden pisteen verran!

– Kyllä sydän löi lopussa, mutta vain yhden ylimääräisen noston jouduin koko kisan aikana tekemään, Friman kertoi iloissaan.

Yhdeksiköt tulivat toiseen ja neljänteen sarjaan.

– Aseen vakaanapito oli hyvä, paitsi lopussa alkoi tavanomaista enemmän jännittää. Ennätykseni ennen tätä oli 392 ja odotin siihen ainakin pisteen parannusta.

TSA selviytyi järjestelytehtävistään jälleen mallikkaasti. Hyvä yhteispeli osanottajien ja järjestäjien kesken takasi tälläkin kertaa runsaslukuisen osanoton suosittuun Kupittaan Kisaan.

Kilpailujen tulokset löytyvät täältä