Trap-ampujat aloittivat Rion maailmancupin
15.4.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos Rio de Janeiron tulevalla olympiaradalla. Kuva: Per-Ole Lindell

Satu Mäkelä-Nummela on naisten trapissa sijalla 22, kun Rio de Janeiron maailmancupin ensimmäinen kilpailupäivä on takana. Jukka Laakso jatkaa parhaana suomalaisena miesten trapissa. Hän on 33. sijalla.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup alkoi perjantaina Rio de Janeirossa. Tulevassa olympialaisten isäntäkaupungissa kilpaillaan kivääri-, pistooli- ja haulikkolajeissa. Mukana on 661 urheiluampujaa, jotka edustavat 88 maata. Suomen joukkueessa on kymmenen urheilijaa.

Perjantaina ammuttiin miesten ja naisten trapin ensimmäinen päivä. Miehet ampuivat kaksi sarjaa eli 50/125 kiekkoa ja naiset samaten kaksi sarjaa eli 50/75 kiekkoa.

Miesten trapissa ovat suomalaisista mukana Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille), Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura). Naisten trapissa kilpailee Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), joka nimettiin jo lokakuussa Suomen olympiajoukkueeseen.

Rio de Janeiron olympialaiset ovat 5.-21. elokuuta. Törnroos tähtäsi Suomelle olympiamaapaikan viime vuoden toukokuussa.

Miesten trapin maailmancupin kärjessä ovat ensimmäisen päivän jälkeen Espanjan Alberto Fernandez ja Tshekin Jiri Liptak, jotka rikkoivat kaikki 50 kiekkoa. Laakso jatkaa kilpailua 33. sijalta (45). Törnroos on sijalla 44 tehtyään tuloksen 44. Kyyrönen on 63. sijalla (38).

Mäkelä-Nummelan tulos 40 oikeuttaa 22. sijaan. Hänen sarjansa olivat 19+21. Kärjessä on Australian Catherine Skinner tuloksellaan 48.

Naisten trap päättyy lauantaina, jolloin ammutaan viimeinen kolmas sarja (25 kiekkoa) ja finaali. Miesten trapissa on vielä kaksi kilpailupäivää eli lauantai ja sunnuntai. Nurmeksen Ampumaseuran Karri Turunen on mukana miesten ilmapistoolissa, joka kilpaillaan lauantaina.

Rion maailmancupin viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai 24. huhtikuuta, jolloin on miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailu ja skeetin viimeinen kisapäivä.

Saksan Münchenin maailmancupissa kilpaillaan 19.-26. toukokuuta kivääri- ja pistoolilajeissa.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli, haulikko)
13.-25.4. Rio de Janeiro, Brasilia

Tilanteita pe 15.4.

Miesten trap 50/125 kiekkoa: 1) Alberto Hernandez Espanja, Jiri Liptak Tshekki 50, … 33) Jukka Laakso 45, … 44) Vesa Törnroos 44, … 63) Mirka Kyyrönen 38.

Naisten trap 50/75 kiekkoa: 1) Catherine Skinner Australia 48, … 22) Satu Mäkelä-Nummela 40.

Lisää tietoa kilpailusta löydät täältä.