Karri Turunen ja Aleksi Leppä tekivät ennätyksensä Liberation GP:ssä
7.5.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Karri Turunen ja Aleksi Leppä olivat oivassa vireessä lauantaina Tshekin Pilsenissä, missä jatkui kolmatta päivää kansainvälinen Grand Prix of Liberation -kilpailu.

Grand Prix of Liberation -kilpailu järjestetään Pilsenissä jo 47. kerran. Kilpailuun osallistuu kaikkiaan 615 urheilijaa, jotka edustavat 36 maata. Suomalaisia on mukana kaikissa lajeissa eli kiväärissä, pistoolissa ja liikkuvassa maalissa.

Nurmeksen Ampumaseuraa edustava Karri Turunen teki torstaina uuden ennätyksensä ilmapistoolissa (581), ja nyt oli vuorossa uusi ennätys 50m pistoolissa. Hän teki peruskilpailun toiseksi parhaan tuloksen 560, jolla hän kohensi entistä ennätystään neljällä pisteellä. Peruskisan paras tulos oli Bulgarian Samuil Donkovin 563. Donkov oli myös finaalin ykkönen. Turunen sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä teki ennätyksensä miesten 10m ilmakiväärissä, kun hän nakutti 624,4 pistettä. Hän jäi vain 0,2 pistettä finaalipaikasta. Lepän ennätys parani peräti 2,6 pistettä. Peruskilpailun paras oli Itävallan Alexander Schmirl tuloksellaan 630,3. Schmirl oli finaalissa seitsemäs, voittajaksi nousi Ranskan Jeremy Monnier.

Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen oli paras suomalainen eli 24:s naisten 50m pienoiskiväärin makuun kisassa. Hänen tuloksensa oli 617,8. Naisten 25m pistoolissa Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura) tähtäsi 568 pistettä, joka oikeutti 31. sijaan. Finaaliraja oli 581.

Kansainvälinen Liberation GP-kilpailu
5.-8.5. Pilsen, Tshekki

Tulokset: http://www.shooting-plzen.cz/