San Marinon maailmancup: Marika Salmi naisten trapissa 13:s
3.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marika Salmi kuvattuna toukokuussa Polar GP:ssä. Kuva: Lassi Palo

Marika Salmi sijoittui naisten trapissa 13:nneksi, kun kauden kolmas haulikkolajien maailmancup alkoi perjantaina San Marinossa. Mopsi Veromaa oli 31:s ja Satu Mäkelä-Nummela 35:s. Miesten trapissa Jukka Laakso on ensimmäisen päivän jälkeen seitsemäntenä.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) kauden viides maailmancup alkoi perjantaina San Marinossa. Avauspäivänä ammuttiin naisten trap ja miesten trapin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa.

Marika Salmi (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) sijoittui parhaana suomalaisena naisten trapissa 13:nneksi, kun hän teki tuloksen 68 (24+21+23). Hän jäi vain kahden kiekon päähän finaaliuusinnasta. Peruskisan ykkösen, Australian Emma Elizabeth Coxin tulos oli 73.

Cox piti pintansa loppuun asti, sillä hän oli myös semifinaalin ykkönen ja voitti lopulta kultamitaliottelussa Yhdysvaltain Corey Cogdellin 13-11. Tämä oli 24-vuotiaan Coxin ensimmäinen maailmancupin voitto.

Salmi sijoittui Lontoon maailmancupissa 2012 viidenneksi. Muitakin hyviä sijoituksia hänellä on: esimerkiksi viime vuonna hän oli MM-kisoissa kymmenes ja Al Ainin maailmancupissa 12:s.

Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa oli 31:s tuloksellaan 65 (21+25+19). Rio de Janeiron olympialaisiin nimetty Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki tuloksen 64 (22+21+21) ja sijoittui 35:nneksi.

Veromaan mukaan ”päivä oli nätti” eikä torstain kaltainen ”ukkoshuuhtelu” kiusannut. Radoissakaan ei ollut valittamista, mutta kisaharmistukseksi jäi se, että Veromaan harjoitukset menivät kahtena päivänä todella hyvin ja fiilis oli luottavainen.

– Onneksi sentään yksi 25 (täysi sarja) sattui kisapäivällekin, ettei kaikki vain harjoituksissa. Vikaan sarjaan tuli hoppu tuomaroinnin jälkeen muutaman muunkin pikkuhäiriön kera, ja se sai ehkä hiukan hutiloimaan sarjan alussa. Tulokseni oli kuitenkin parannusta viime Suomen kisaan, harmittavan vähän silti. Jatkan kauttani luottavaisin mielin. Se on ollut loistokas jo tähän mennessä, äskettäin ennätyksensä 74 tehnyt Veromaa sanaili kisan jälkeen.

Mäkelä-Nummela puolestaan sanoi, että oli ”tasaista mutta äärettömän heikkoa tulosta”.

– Vähän kuin bambi jäällä, hän kuvaili tuntojaan.

– Vähän epävarma olo oli myös tekemiseen. Varmuus ja rohkeus uupuivat. Jos jotain hyvää hakee, niin kun osuin, osuin "kunnolla".

Miesten trapissa on mukana suomalaiskolmikko Mirka Kyyrönen (Sibbo Skyttegille), Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura). Laakso jatkaa kilpailua seitsemänneltä sijalta tuloksellaan 48 (24+24). Kilpailua johtaa ainoana kaikki 50 kiekkoa rikkonut Espanjan Alberto Fernandez.

Rion olympialaisiin nimetty Törnroos paukutti rikki 47 kiekkoa (24+23) ja on sijalla 21. Kyyrönen on 46. sijalla tuloksellaan 45 (21+24).

Lauantaina ammutaan miesten trapin viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali. Sunnuntai on harjoituspäivä, ja maanantain ohjelmassa on kaksoistrap.

San Marino isännöi maailmancupia ensimmäisen kerran sitten vuoden 2009. Cupiin osallistuu 381 urheiluampujaa, jotka edustavat 71 maata. San Marinossa kilpailee neljätoista suomalaista urheiluampujaa.

ISSF:n kauden viimeinen maailmancup on Azerbaidzhanin Bakussa 20.-29. kesäkuuta.

ISSF:n maailmancup (haulikkolajit)
1.-11.6. San Marino

Tuloksia pe 3.6.

Naisten trap 75 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Emma Elizabeth Cox Australia 73, 2) Seema Tomar Intia 72, 3) Carole Cormener Ranska 71, 4) Jelena Tkatsh Venäjä 71, 5) Zhu Jingyu Kiina 71, 6) Corey Cogdell Yhdysvallat 70/uusinta 3, 7) Silvana Stanco Italia 70/2, … 13) Marika Salmi 68, … 31) Mopsi Veromaa 65, … 35) Satu Mäkelä-Nummela 64. 60 osanottajaa.

Semifinaali: 1) Cox 12/uusinta 1, 2) Cogdell 12/1, 3) Zhu 12/0, 4) Cormener 10, 5) Tomar 8, 6) Tkatsh 7.
Pronssimitaliottelu: Carole Cormener Ranska – Zhu Jingyu Kiina 13-12
Kultamitaliottelu: Emma Elizabeth Cox Australia – Corey Cogdell Yhdysvallat 13-11

Miesten trap, tilanne 50/125 kiekkoa: 1) Alberto Fernandez Espanja 50, … 7) Jukka Laakso 48, … 21) Vesa Törnroos 47, … 46) Mirka Kyyrönen 45. 120 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.