Satu Mäkelä-Nummelan ja Vesa Törnroosin vauhdikas mediapäivä Orimattilassa!
10.6.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos Ylen ja Lehtikuvan kuvattavina. Kuvat: Lassi Palo
Rion olympialaisten alkuun on enää 56 päivää. Satu Mäkelä-Nummelan ja Vesa Törnroosin mediapäivä oli perjantaina Orimattilassa.

Satu Mäkelä-Nummelalla ja Vesa Törnroosilla oli vauhdikas mediapäivä perjantaina Orimattilassa. Toimittajilla oli mahdollisuus jututtaa ja kuvata Rio de Janeiroon lähteviä trap-ampujia teemalla ”Road to Rio”.

Rio de Janeiron olympialaisiin nimetyt urheiluampujat Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos olivat tiedotusvälineiden tavattavissa Orimattilan ampumaurheilukeskuksessa perjantaina.

Tilaisuus alkoi yhteisellä haastattelutuokiolla, jonka jälkeen Mäkelä-Nummelaa ja Törnroosia oli mahdollisuus jututtaa lisää ja kuvata.

Rento ja sanavalmis kaksikko otti tilanteen heti haltuunsa ja piti hyvää henkeä yllä koko tilaisuuden ajan eli runsaat kaksi tuntia. Edes kylmä kesäsää ei hyydyttänyt heitä. Tiedotusvälineiden edustajat kysyivät Mäkelä-Nummelalta ja Törnroosilta heidän kaudestaan, tuloksistaan ja tekniikastaan sekä tietysti Rion olosuhteista ja 56 päivän kuluttua alkavista olympialaisista.

Lopuksi toimittajilla oli mahdollisuus kokeilla haulikkoammuntaa itsekin. Esimerkiksi Ylen Nina Vanhatalo osui kiekkoihin siihen malliin, että häntä ehdotettiin Riossa Mäkelä-Nummelan vara-ampujaksi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Mäkelä-Nummela, 45, osallistuu olympialaisiin nyt kolmannen kerran. Hän voitti trapin olympiakultaa Pekingissä 2008 ja sijoittui seitsemänneksi Lontoossa neljä vuotta sitten. Heinolassa asuvalle ja Lahden Ampumaseuraa edustavalle Törnroosille, 33, Rion olympialaiset ovat hänen uransa ensimmäiset.

– Kenen päässä on paras päivä. Kuka tahansa voi voittaa, Törnroos vastasi kysymykseen menestysmahdollisuuksista.

Kun Mäkelä-Nummelalta ja Törnroosilta kysyttiin, mitä mieltä he ovat siitä, että Rion ampumaurheilussa on mukana kaksikko Päijät-Hämeestä, Mäkelä-Nummela vastasi:

– Ehkä täällä on tehty jotain oikein! Ja kyllä, on se jännä asia, että me molemmat olemme tältä seudulta.

Entä sitten ne tavoitteet Riossa?

– Lähden tavoittelemaan finaalipaikkaa jokaisessa kilpailussa. En laske rimaa nytkään. Finaali on sitten ihan uusi tilanne, Mäkelä-Nummela sanoi.

– Tavoitteena on elämäni paras kilpailu, Törnroos vastasi.

Rio de Janeiron olympialaisten avajaiset ovat 5. elokuuta. Rion ampumaurheilussa kilpaillaan 6.-14. elokuuta. Naisten trap ammutaan sunnuntaina 7. elokuuta ja miesten trap 7.-8. elokuuta.

Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebook-sivuilla. Aiheesta lisää todennäköisesti lauantain Urheiluruudussa.