Suomella upea kahden mitalin päivä Suhlissa
21.7.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tomi-Pekka Heikkilän saldo näistä kisoista oli yksi pronssi ja kaksi joukkuekultaa.
Suomalainen saatiin torstaina myös henkilökohtaisen kisan palkintopallille.
Heikkilälle, Lähdekorvelle ja Holmbergille oli jälleen mieluinen tehtävä nousta korkeimmalle korokkeelle.

Suomen miehet nappasivat sekajuoksuissa kaksi mitalia liikkuvan maalin MM-kilpailuissa Saksan Suhlissa. Tomi-Pekka Heikkilä otti pronssia henkilökohtaisessa kilpailussa ja Suomi Heikkilän, Heikki Lähdekorven ja Krister Holmbergin voimin kultaa joukkuekilpailussa.

Pronssi oli lähellä poikienkin kilpailussa, mutta Mika Heikkilä jäi uusinnan jälkeen neljänneksi.

”Ihan superpäivä, ei oikeastaan paremmin olisi voinut mennä. Sain vihdoinkin tuon peikon selästä, joka on näköjään kisojen ajan ollut ja sain sen henkilökohtaisen mitalin. Se, että päästiin vielä toisen kerran noiden jätkien kanssa pokkaamaan kultaa, kruunasi kaiken. Tosi hieno fiilis, ei oikeastaan paremmin olisi tämä päivä voinut mennä”, Tomi-Pekka Heikkilä sanoi.

Hän vei pronssin tuloksella 384. Edelle jäivät Ruotsin Emil Martinsson (390) ja Pohjois-Korean Myong Won Pak (387).

”Ihan perustekemistä, ei mitään erikoista. Omaa ammuntaa alusta loppuun asti. Mikään helppo päivä ei ollut, mutta ei sen näissä kisoissa pidäkään olla. Ehjä kokonaisuus. Olin kyllä vielä ennen muutamia viimeisiä ampujia ihan varma, että eiköhän tänäänkin päästä uusintaan ja kieltämättä vähän skeptinen minkään mitalin suhteen, mutta hyvä näin, tuli nyt se mitalikin”, Heikkilä sanoi.

Komeasti seitsemänneksi tuloksella 382 sijoittunut Lähdekorpi oli toisesta joukkuemestaruudesta onnellinen.

”Se on iso juttu. Joukkuekulta on joukkuekulta, työvoitto. Itse pääsin tänään lähelle perustekemistä, pari huonoa laakia, mutta ihan omalla tasolla. Näissä kisoissa 50m-kilpailut menivät vähän alakanttiin flunssan takia, mutta imppari meni sitten omalle tasolle”, Lähdekorpi sanoi.

Holmberg ampui tuloksen 380, mikä toi tällä kertaa kahdeksannen sijan joukkuemestaruuden seuraksi.
”Aina on erittäin mukavaa voittaa joukkuekultaa. Aina hienoja hetkiä. Sekä Tomi-Pekka että Heikki ovat kovia tekijöitä, kovasti treenaavat ja tekevät asioita oikein. Joukkue on aina niin vahva kuin heikoin lenkki ja tänään meillä ei ollut heikkoa lenkkiä, kaikki pysyivät kasassa. Tosi hyvin. Tänään olisin itse pystynyt vähän parempaan, mutta se on aina helppo sanoa jälkeenpäin. Aika maksimeissa varmaan liikuttiin. 50m olisin voinut onnistua paremmin, mutta tämä 10m meni hyvin”, Holmberg sanoo.

Mika Heikkilä ampui tuloksen 367 ja pääsi uusimaan pronssista Ranskan Nicolas Tranchantin kanssa. Uusinnassa Heikkilä ampui 15, ranskalainen 19. Näin hän ei saanut jälleen hyvin lähellä ollut mitalia. Suomi on saanut perjantaina naisten sekajuoksuihin päättyvissä kilpailuissa kolme mitalia, joista kaksi joukkuekultaa. Päätöspäivänä perjantaina suomalaisista Elli Räsänen nähdään tyttöjen kilpailussa.

Tulokset:

Suhl, Saksa:

Liikkuvan maalin MM-kilpailut, 6. päivä:

10m ilmakivääri, sekajuoksut (1. osa+2.osa):
Miehet: 1) Emil Martinsson Ruotsi 390 (193+197), 2) Myong Won Pak P-Korea 387 (192+195), 3) Tomi-Pekka Heikkilä Suomi 384 (193+191), 4) Maxim Stepanov Venäjä 383 (187+196), 5) Lukasz Czapla Puola 383 (193+190), 6) Dmitri Romanov Venäjä 382 (189+193), 7) Heikki Lähdekorpi Suomi 382 (191+191), 8) Krister Holmberg Suomi 380 (192+188).
Joukkue: 1) Suomi 1146 (Heikkilä, Lähdekorpi, Holmberg), 2) Ruotsi 1135, 3) Pohjois-Korea 1134.
Pojat: 1) Kwang So P-Korea 383 (187+196), 2) Raphael Benjamin Rauter Itävalta 370 (189+181), 3) Nicolas Tranchant Ranska 367 (179+188, uusinta 19), 4) Mika Heikkilä Suomi 367 (181+186, 15).

Tulossivu