Elli Räsäsen pronssi päätti upeasti suomalaisten MM-kisat Suhlissa
22.7.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Elli Räsänen iloitsi MM-pronssin varmistuttua.

Suomen joukkue päätti liikkuvan maalin MM-kilpailut Suhlissa iloisiin tunnelmiin, kun Elli Räsänen voitti tyttöjen 10 metrin sekajuoksuissa pronssia. Räsänen sai taistella mitalista tosissaan, sillä hän sinetöi mitalinsa vasta uusinnan jälkeen.

Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuraa edustava siilinjärveläinen Elli Räsänen ampui tuloksekseen 358, ja sai lopulta uusintaan seuraksi Unkarin Veronika Majorin. Räsänen, 18, onnistui tiukassa paikassa ampumaan yhteistuloksen 19 unkarilaisen 18:a vastaan ja vei pronssin.

”Tosi innostunut fiilis, jännitys vielä varmasti purkautuu. En vielä varmaan ole kunnolla sisäistänytkään, että oikeasti otin mitalin”, Räsänen iloitsi tuoreeltaan.

Räsänen tiesi ennakkoon, että hänellä on päivän tasosta riippuen MM-kilpailuissa mahdollisuudet mitaliin. Isoimpana tavoitteena oli ampua omalle tasolle.

”Tänään oli ajoittain ihan hyvää tekemistä. Välillä pieniä virheitä oli tänäänkin, mutta niitä oli vähemmän ja onnistumisia oli enemmän. Uusinta jännitti aika paljon, kun en ole hirveästi tuollaisessa paikassa vielä ollut ampumassa. Päätin, että yhtään nelossijaa emme enää tarvitse, niitä on näistä kisoista ihan tarpeeksi”, Räsänen nauroi iloisesti suomalaisten tuttuun sijaan viitaten.

Suomi saavutti MM-kilpailuissa kaksi henkilökohtaista mitalia, sillä Räsäsen lisäksi pronssia voitti miesten 10 metrin sekajuoksuissa Tomi-Pekka Heikkilä. Yhteensä mitalisaldo oli neljä, sillä miesten joukkue voitti kaksi kultaa.

”Hyvä fiilis näistä kisoista suomalaisittain jää. Ilmakivääri meni kokonaisuutena hyvin koko joukkueelta. Mitalit ovat kovia juttuja. Mitaleja voisi olla paljon enemmänkin, meillä on nelossijoja varmaan eniten kaikista, mutta ei huonosti näinkään. Nämä olivat aika hyvät MM-kisat kokonaisuutena, suuri osallistujamäärä näkyi tasossakin”, valmentaja Ville Häyrinen tuumi.

Kilpailuihin osallistui 110 urheilijaa 20 maasta.
 

Tulokset:

Suhl, Saksa:
Liikkuvan maalin MM-kilpailut, 7. päivä:
Tytöt, 10 m sekajuoksut (1. osa+2. osa): 1) Darja Rozhnjatovska Ukraina 368 (184+184), 2) Florence Louis Ranska 362 (182+180), 3) Elli Räsänen Suomi 358 (179+179, uusinta 19), 4) Veronika Major Unkari 358 (176+182, 18).