Suomalaiset aloittivat hyvin juniorimaaottelun Viroa vastaan
13.8.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi vei voiton kahdessa avauspäivän kolmesta lajista juniorimaaottelussa Viroa vastaan Männikussa. Poikien 3×40 laukauksen kilpailussa Suomi vei viisi ensimmäistä sijaa.

Voiton vei Mika Piipponen ennen Riku Koskelaa ja Juho Katajamaata. Piipponen ampui finaalissa 444,4. Koskela hävisi 1,4 pistettä.

"Peruskilpailussa siis 1149, joka oli ennätykseni. Polvelta 379, makuulta 396  ja pystystä 374 pistettä. Finaalissa polvi ja makuu menivät hyvin, mutta pysty hieman hajotti", Piipponen sanoi.

"Voitin peruskisan 3×40 laukauksen asentokisan 1150 tuloksella, joka oli oma ennätykseni – ennätykseni parani 24 pisteellä! Peruskisaan olen tyytyväinen, kun sain pystynkin kulkemaan hyvin. Ysejä toki tuli paljon, koska ammuin vain kolme kasia koko kisaan. Finaali meni muuten ihan hyvin paitsi polvi ei oikein lähtenyt", Koskela sanoi.

Tyttöjen 60 laukauksen makuukilpailun voitti Mira Mäkelä tuloksella 616,3. Jasmin Mattila täydensi kaksoisvoiton Suomelle.

"Kisasta jäi ihan hyvä fiilis, oma ennätyskin parani 2,5 pisteellä. Alku oli hyvää tekemistä ja löytyihän sieltä yksi 105,2 sarja. Lopussa tuli jonkin verran huonoja ysejä ja kymppejä, ja ne jäi tietysti harmittamaan. Yhtään kasia ei kuitenkaan tullut, ja kokonaisuudessa olin kisaan tyytyväinen", Mäkelä sanoi.

Viro otti voiton 50 metrin pistoolissa, kun Kirill Lepman tähtäsi parhaana 175,4. Suomalaiset veivät seuraavat sijat Jani Pitkäsen (174,5) ja Esa Savolan (150,4) voimin.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina.

Suomen joukkue:

Tytöt:

Armi Häkkinen (Kuusankosken Ampujat)
Satu Korhola (Mikkelin Ampujat)
Jenna Kuisma (Poliisien Ampumaseura)
Jasmin Mattila (Sodankylän Ampujat)
Mira Mäkelä (Lappajärven Ampujat)

Pojat

Juho Katajamaa (Kuusankosken Ampujat)
Riku Koskela (Satakunnan Ampujat)
Jimi Lång (Kankaanpään Ampumaurheilijat)
Mika Piipponen (Kuusankosken Ampujat)
Mika Varjo (Mikkelin Ampujat)

Pistooli

Tytöt:

Emma Numminen (Kyrkslätt Skytteförening)
Elina Ripatti (Mikkelin Ampujat)
Aino Rytkönen (Mikkelin Ampujat)

Pojat:

Lasarus Hangassalo (Isonkyrön Metsästys-ja Ampumaseura)
Urho Hietaniemi (Alavuden Ampujat)
Konsta Kivi (Turun Seudun Ampujat)
Jani Pitkänen (Ikaalisten Ampujat)
Esa Savola (Lappajärven Ampujat)