Uusi ja hiukan uudenlainen ampumaurheilutapahtuma Tyrrissä
14.8.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kuusankosken Ampujien järjestämä pistoolikilpailu 6A Open ammuttiin Tyrrin ampumaradalla 12.-13.8.

 

Tulosten puolesta kovinta antia oli Lahden Ampumaseuran säännöllisesti Euroopan Cup -kisoja lajissa kiertävän Teemu Lahden isopistoolitulos 586, jolla pärjää käytännössä missä tahansa ja koska tahansa. Lahti voitti myös kahden kisan yhteistuloskisan, yli 580 pisteen keskiarvolla. Olympiapistoolissa parhaiten onnistui Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie, voittaen yhteistuloksissa toiseksi tulleen KuusA:n Olli Parénin 16 pisteellä.

Myös naisten 25 m pistoolissa tehtiin sangen kovia tuloksia. Parhaan tuloksen ampui Sari Björnholm Mikkelin Ampujista, 576. Kokonaiskisan voitti Etelä-Saimaan Ampujien Olga Wolkoff. 50 m pistoolissa parhaan tuloksen teki M50-sarjassa ampunut Antti Pesonen Lahden Ampumaseurasta, mutta itse asiassa kisan kovimman yksittäisen tuloksen, 526, ampui Kotkan Kirsti Kaaro naisten sarjassa.

Sanaleikistä alkunsa saanut kilpailu edustaa hiukan uudenlaista, kevyempää tapahtumaa ampumaurheilun parissa. Kisan puuhamies, 4. sijalle viime viikolla SM-kisassa olympiapistoolissa sijoittunut Petri Federley on kisannut myös jousiammunnan puolella ja sai idean kevyempään kisaorganisaatioon siltä puolelta.

"Kisaaminen jousiammunnan puolella oikeastaan avasi silmäni siihen miten viihtyisäksi voidaan tarkkuuslajin kisatapahtuma rakentaa", Federley kertoo.

"Lajimme kaipaa uudistumista. Ilman sitä emme voi kilpailla harrastajista muiden, upeasti asiansa hoitaneiden ja kehittyvien lajien kanssa."
 

6A Open oli onnistunut ja innovatiivinen tapahtuma, joka toivottavasti saa vuonna 2017 jatkoa, ehkä jopa lajin ranking-kisana. Nyt raja-aitoja murrettiin mm. yhteistoiminnalla Kouvolan Metsästys ja Ampumaseuran Practical-jaoston kanssa, erikoiskilpailun merkeissä. Tämä "rasti" olikin erinomaisen suosittu – siinä yhdistyivät vanhoihin olympiapistoolitauluihin ammuttu osio, Action Ari -stageen. 

Pyttyjen sijaan 6A Openissa jaettiin hyvälaatuisia tavarapalkintoja, jotka lämmittivät ampujien mieltä. Kilpailun suojelijana toimi olympiamitalisti Rauno Bies. Tyrrissä on kisattu aiemmin mm. EM-kisat 1997 ja PM-kisat 2000. 

Liitteet