Minna Leinonen presidentin tapaamisesta: ”Lämminhenkinen tilaisuus!”
25.8.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen paralympiajoukkue kokoontui ryhmäkuvaan presidenttiparin kanssa. Kuva: Matti Porre/Presidentin kanslia
Minna Leinonen kehui tapaamista lämminhenkiseksi. Kuva: Leena Kummu
Matkalla Mäntyniemeen. Kuva: Leena Kummu

Presidentti Sauli Niinistö tapasi keskiviikkona puolisonsa Jenni Haukion kanssa Rio de Janeiroon pian lähtevän Suomen paralympiajoukkueen. Minna Leinonen oli otettu vierailusta.

Presidentti Sauli Niinistön syntymäpäivänä Mäntyniemessä pidetty tilaisuus oli välitön, ja presidentti toivotti joukkueelle paljon onnea ja lupasi seurata kilpailuja tiiviisti television kautta, Sport.fi -sivuilla kerrotaan.

Brasilian suurkaupunki Rio de Janeiro isännöi 7.-18. syyskuuta kesäparalympialaisia. Rioon odotetaan 170 maasta noin 4350 urheilijaa. Kisat ovat järjestyksessään 15:nnet.

Sport.fi kertoo, että maalipalloilijat toivat presidentille lahjana maalipallon, ja pääsihteeri Tiina Kivisaari luovutti presidenttiparille joukkueen paidat sekä virallisen Lohdunkantaja-korun. Niinistö muisteli puheessaan kokemuksiaan Lontoon paralympialaisista 2012. Hän pääsi seuraamaan muun muassa maalipalloilijoiden finaaliottelua ja jousiammuntaa.

– Mielestäni tunnelma paralympialaisissa oli tiivis ja kannustava. Oli upeaa kokea Lontoon täydet kisakatsomot ja kannustus. Myös brasilialaiset ovat ilmaisurikkaita, ja uskon, että saatte kokea eläväiset ja hienot kilpailut, presidentti Niinistö totesi puheessaan.

Paralympialaisiin lähtevä kivääriampuja Minna Leinonen oli otettu vierailusta ja presidentin sanoista.

– Oli oikein lämminhenkinen ja mukava tilaisuus. Tästä sai hyvin tsemppiä Rioon, hän sanoi.

Leinonen matkustaa Rioon perjantaina 2. syyskuuta. Hän kilpailee paralympialaisissa tiistaina 13. syyskuuta.