HaaAS:lle 100 000 euroa hanketukea
6.10.2016 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Haapajärven Ampumaseura ry on saanut Keskipiste-Leaderilta 100 000 euron hanketuen ampumaradan perusparantamista varten.

– Meillä on nyt kustannusarvion mukainen summa kasassa. Siinä on paitsi omaa rahaa myös muita tukia. Tilanne on siis hyvä, myhäili HaaAS:n puheenjohtaja Erkki Pekkala.

KP24-verkkolehti kertoo, että rakentamisella keskitetään toimintoja sekä vähennetään ääniongelmaa ampumasuunnan uudelleensuunnittelun sekä lakisääteisten suojavallien avulla. Rata-alueen turvallisuus taataan aitaamalla. Tavoitteena on nykyaikainen ja monipuolinen, aidattu ja turvallinen haulikkorata, joka toimii vuosikymmeniä eteenpäin.

– Työt käynnistyvät syksyn aikana, siitä se lähtee. Meillä on parin vuoden aikataulu, mutta valmista voi tulla aikaisemminkin, Pekkala sanoi.

HaaAS on yksi Ampumaurheiluliiton kymmenestä sinettiseurasta. Se on perustettu vuonna 1957. Toiminta on aktiivista, ja pääpaino on nykyisin kultahippu-ikäisissä. Seurassa on nyt 252 jäsentä, joista aikuisjäseniä on 159 ja nuoria 93.

Keskipiste-Leader on maaseudun kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen, Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven, Reisjärven ja Siikalatvan kunnat.

HaaAS sai Leader-tukea myös grillikodan rakentamiseen vuonna 2015.