Liikkuvan maalin ampujat seuraavaksi EM-Mariboriin
19.2.2017 klo 17:52
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

 

Krister Holmberg (vas.), Ville Häyrinen, Tomi-Pekka Heikkilä, Elli Räsänen, Niklas Hyvärinen ja Heikki Lähdekorpi yhteiskuvassa Ruotsin Eskilstunassa.

Suomalaiset liikkuvan maalin ampujat kilpailivat viikonvaihteessa Ruotsin Eskilstunassa, missä he hakivat kansainvälistä kisatuntumaa maaliskuun alussa järjestettäviin ilma-aseiden EM-kisoihin. Tavoitteessa onnistuttiin, summasi liikkuvan maalin lajivalmentaja Ville Häyrinen.

Ville Häyrisen mukaan Eskilstunassa nähtiin ”hyvät kisat”, jotka palvelivat joukkueen valmistautumista Mariborin EM-kisoihin.

– Ruotsin Emil Martinssonin voittotulokset lienevät aika lähellä sitä tasoa, jolla Euroopan mestaruudetkin voitetaan. Suomen joukkueella oli todella hyvä kokonaisuus kesken viimeisen kovan treenijakson. Tästä on hyvä lähteä Mariboriin pienen herkistelyn kautta, Häyrinen sanoi.

Ilma-aseiden EM-kilpailut ovat Slovenian Mariborissa 6.-12. maaliskuuta. Suomen liikkuvan maalin miesten joukkueeseen on nimetty Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar), Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64) ja Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat) sekä tyttöjen sarjaan Elli Räsänen (Kuopion Metsästys- ja Ampumaseura).

Eskilstuna GP:ssä ammuttiin sunnuntaina 10m sekajuoksut. Sen voitti Häyrisen jo mainitsema Martinsson tähdättyään 386 pistettä. Holmberg hävisi hänelle kaksi pistettä, ja Heikkilä oli kolmas (383). Martinsson voitti myös lauantain normaalijuoksut. Hänen tuloksensa peruskilpailussa oli 585.

Räsänen oli eilisen tavoin naisten kisan ykkönen voitettuaan nyt sekajuoksut. Hänen tuloksensa oli 345.

Liikkuvan maalin Eskilstuna GP
18.-19.2. Eskilstuna, Ruotsi

Tuloksia su 19.2.

Miesten 10m sekajuoksut: 1) Emil Martinsson Ruotsi 386, 2) Krister Holmberg 384, 3) Tomi-Pekka Heikkilä 383, 4) Niklas Hyvärinen 381, 5) Heikki Lähdekorpi 380.

Naisten 10m sekajuoksut: 1) Elli Räsänen Suomi 345, 2) Anneline Tangen Norja 306, 3) Linda Haraldsson Ruotsi 216.