Delhin maailmancup: Eemil Pirttisalo trapin yhdeksäs
25.2.2017 klo 13:00
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

 

Eemil Pirttisalo Delhin maailmancupissa. (Kuva: Kari Kopra)

Eemil Pirttisalo sijoittui trapissa yhdeksänneksi (115), kun ampumaurheilun maailmancup jatkui lauantaina Intian Delhissä. Finaaliin pääsi kaksi kiekkoa paremmalla tuloksella. Jukka Laakso oli 14:s ja Vesa Törnroos 18:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäinen maailmancup jatkui lauantaina Intian Delhissä. Cupiin osallistuu 452 urheiluampujaa, jotka edustavat 50 maata. Mukana on kaksitoista suomalaista.

Toisen kilpailupäivän ohjelmassa oli yksi suomalaislaji eli miesten trapin viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali. Suomea edustivat Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys), Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura).

Pirttisalo sijoittui kolmikosta parhaiten eli mainiosti yhdeksänneksi tuloksellaan 115 (24+24+22+22+23). Delhin finaaliraja oli kaksi kiekkoa parempi eli 117. Laakso jäi Pirttisalosta kiekon päähän tuloksellaan 114 (22+23+23+25+21) ja oli 14:s. Törnroosin tulos 112 (20+22+22+24+24) oikeutti tänään 18. sijaan.

Pirttisalo, 20, oli viime vuonna Bakun maailmancupissa myös yhdeksäs.

– Ekana kisapäivänä tekeminen oli helppoa ja kivaa, mutta vikassa sarjassa se muuttui vaikeaksi, kuten myös tämän päivän ekassa sarjassa. Viimeisessä sarjassa sain taas rytmin päälle, Pirttisalo sanoi ja kertoi, että olosuhteet olivat ”ihan hyvät”.

Tuuli haittasi Pirttisaloa vain vähän, mutta Laaksoa enemmän:

– Täällä oli riittävän lämmintä, mutta liian tuulista. Minulla oli liikaa säätämistä ammunnallisesti, en oikein saanut varmuutta. Olisin tarvinnut enemmän treenejä, vaikka parhaat sarjat tulivatkin treeneissä, Laakso sanoi.

Törnroos summasi kisarupeamansa värikkääseen tyyliinsä:

– Intian hallittu kaaos oli ihan kiva paikka. Kunnonajoitus oli kohdallaan: vuoden surkein päivä osui sopivasti kisaan. Nyt uutta matoa koukkuun, hän sanoi.

Peruskilpailun parhaan tuloksen 121 teki Uuden-Seelannin Owen Robinson. Finaalissa hän ei kuitenkaan onnistunut, vaan jäi kuudenneksi. Italia otti kaksoisvoiton, kun Simone D´Ambrosio oli ykkönen ja kokenut Giovanni Pellielo kakkonen. Vuonna 1996 syntynyt D´Ambrosio voitti maailmancupin nyt ensimmäisen kerran.

Haulikkoampujilla on taas mielenkiintoinen kausi edessään, sillä EM-kilpailut ovat Azerbaidzhanin Bakussa heinä-elokuussa, ja MM-mitalit jaetaan syyskuussa Moskovassa.

Suomalaisia ei kilpaile Delhissä sunnuntaina. Maailmancupin viimeinen suomalaislaji on miesten skeet, jonka finaali ammutaan ensi torstaina.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli, haulikko)
22.2.-4.3. Delhi, Intia

Tuloksia la 25.2.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali: 1) Simone D´Ambrosio Italia 117+45, 2) Giovanni Pellielo Italia 119+43, 3) Alberto Fernandez Espanja 120+33, 4) Zoravar Singh Sandhu Intia 118+28, 5) Fernando Borello Argentiina 117+24, 6) Owen Robinson Uusi-Seelanti 121+17, 7) Bradley Davis Iso-Britannia 116, 8) Valerio Grazini Italia 115, 9) Eemil Pirttisalo Suomi 115, … 14) Jukka Laakso 114, … 18) Vesa Törnroos 112.

Kaikki tulokset löydät täältä.