Vesa Törnroos jäi kiekon päähän finaaliuusinnasta: maailmancupin 11:s
6.5.2017 klo 18:07

Vesa Törnroos (vas.) ja Jukka Laakso Larnakan maailmancupin jälkeen. (Kuva: Per-Ole Lindell)

Suomalaiset haulikkoampujat osoittivat taas mainioita otteita, kun maailmancup jatkui lauantaina Kyproksen Larnakassa. Vesa Törnroos jäi vain kiekon päähän trapin finaaliuusinnasta rikottuaan 119 kiekkoa. Hän sijoittui 11:nneksi. Jukka Laakson tulos 118 oikeutti 15. sijaan. Mirka Kyyrönen oli 77:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden kolmas maailmancup jatkui lauantaina Kyproksen Larnakassa. Päivän ohjelmassa olivat miesten trapin toisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa ja finaali.

Lahden Ampumaseuran Vesa Törnroos jäi vain kiekon päähän finaaliuusinnasta ammuttuaan tuloksen 119 (23+24+23+25+24). Viisi miestä ampui tuloksen 120, ja uusinnassa oli jaossa yksi paikka kuuden parhaan joukkoon. Sen nappasi Portugalin Manuel Silva. Peruskisan parhaan tuloksen 123 tekivät Kroatian Giovanni Cernogoraz ja Venäjän Aleksei Alipov.

– Kisoissa oli riittävästi porukkaa ampumassa, joten päivistä tuli melko pitkiä. Oma ampuminen oli ihan ookoo, mutta kummankin päivän ekat sarjat olivat jostain syystä vaikeita, ja ne veivät mahdollisuudet finaaliin. Se syö aika paljon miestä, 11:nneksi sijoittunut Törnroos sanoi. Hän edusti Suomea viime vuonna Rio de Janeiron olympialaisissa.

Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) sijoittui 15:nneksi tuloksellaan 118 (21+23+24+25+25). Hän harmitteli sitä, etteivät harjoituksissa hyväksi havaitut askelmerkit toimineet ensimmäisenä kisapäivänä.

– Aloitukset olivat tosi vaikeita. Kun muutin niitä toiseen päivään, niin alkoi jo osua lankulle. Monta hyvää nousua on jo takana aiemmista kilpailuista, mutta tuo eka päivä pitää vielä saada haltuun, niin finaali on varma juttu, Laakso sanoi.

Mirka Kyyrösen (Sibbo Skyttegille) tulos oli 112 (23+21+24+22+22). Hän oli kilpailussa 77:s.

Trapin maailmancupin voitto meni lopulta Espanjan Antonio Bailonille, joka otti näin uransa toisen maailmancupin voiton. Ensimmäinen tuli Münchenistä kolme vuotta sitten. Bailon voitti finaalissa toiseksi sijoittuneen Cernogorazin 46-43.

Kyproksen maailmancupissa kilpaillaan haulikkolajeissa eli trapissa, skeetissä ja kaksoistrapissa. Cupiin osallistuu 429 urheilijaa, jotka edustavat 61 maata. Kyproksella on mukana kuusitoista suomalaista urheiluampujaa. Maailmancup päättyy sunnuntaina trapin sekajoukkuekilpailuun.

ISSF:n maailmancup (haulikko)
28.4.-8.5. Larnaka, Kypros

Tuloksia la 6.5.

Miesten trap 125 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Giovanni Cernogoraz Kroatia 123+3, 2) Aleksei Alipov Venäjä 123+2, 3) Matthew Schiller Australia 122, 4) Antonio Bailon Espanja 121+4, 5) Dorian Oblet Ranska 121+3, 6) Manuel Silva Portugali 120+3, 7) Luca Miotto Italia 120+2, 8) Nihat Akterzi Kypros 120+2, 9) Sindre Kragsrud Norja 120+0, 10) Alberto Fernandez Espanja 120+0, … 11) Vesa Törnroos 119, … 15) Jukka Laakso 118, … 77) Mirka Kyyrönen 112. 127 osanottajaa.

Finaali: 1) Antonio Bailon Espanja 46 (ME), 2) Giovanni Cernogoraz Kroatia 43, 3) Aleksei Alipov Venäjä 31, 4) Manuel Silva Portugali 28, 5) Matthew Schiller Australia 21, 6) Dorian Oblet Ranska 17.