Sami Ritsilä voitti Polar GP:n kaksoistrapin
19.5.2017 klo 17:02
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sami Ritsilä Polar GP:ssä perjantaina. (Kuva: Lassi Palo)

Sami Ritsilä oli kaksoistrapin ykkönen, kun haulikkolajien Polar GP -kilpailu alkoi aurinkoisessa ja lämpimässä säässä perjantaina Hollolassa. Hän voitti finaalissa peruskilpailun ykkösen Simo Köylisen kahdella kiekolla.

Hollolan Hälvälässä alkoi perjantaina haulikkolajien kansainvälinen Polar GP -kilpailu. Kansainvälisiä kilpailijoita on Liettuasta, Virosta, Ruotsista, Englannista ja Venäjältä. Osanottajia on yhteensä 170. Lahden Ampumaseuran järjestämä Polar GP ammutaan jo 47. kerran.

Kaksoistrap ammuttiin perjantaina, ja lauantaina ja sunnuntaina ovat vuorossa trap ja skeet. Kaksoistrapin voitti Orimattilan Seudun Urheiluampujien Sami Ritsilä. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 129. Peruskisan ykkönen oli saman seuran Simo Köylinen tuloksellaan 132.

Finaalissa osat vaihtuivat, kun Ritsilä oli Köylistä parempi 66-64.

Kilpailun johtaja Heikki Keskitalo myhäili perjantaina tyytyväisenä Hälvälän haulikkoradalla, koska viikonlopuksi on luvattu lämmintä säätä.

– Se on varmasti urheilijoiden mieleen, sillä tämä on ensimmäinen kerta tänä vuonna, kun ei tarvitse villahousuja, hän nauroi.

Polar GP on yksi Ampumaurheiluliiton näyttökilpailuista kesän EM- ja MM-kisoihin. EM-kilpailut ovat Azerbaidzhanin Bakussa 20.7.-3.8., ja maailmanmestaruuksista kilpaillaan Moskovassa syyskuun alussa.

Haulikkolajien Polar GP -kilpailu
19.-21.5. Hollola

Tulokset pe 19.5.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa + finaali
Peruskilpailu: 1) Simo Köylinen OSU 132, 2) Sami Ritsilä OSU 129, 3) Miki Ylönen OSU 126, 4) Juuso Ikävalko PiekSA 124, 5) Timo Niemelä KuKu 117, 6) Ari Hyypiä K-SHA 97, 7) Jouni Hyypiä PiekSA 96, 8) Toni Suokuutti K-SHA 84, 9) Tuomas Hoppu P-HA 75.
Finaali: 1) Ritsilä 66, 2) Köylinen 64, 3) Ikävalko 45, 4) Ylönen 36, 5) Niemelä 19, 6) Hyypiä 19.

Kaikki tulokset löydät täältä.