NMM-Suhl: Suomalaisnaiset tasaisia asentokilpailussa
25.6.2017 klo 12:36
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen naiskolmikko oli peräkkäin sijoilla 26–28 pienoiskiväärin asentokilpailussa nuorten MM-kilpailuissa Saksan Suhlissa. Sekä Mira Mäkelä, Marianne Palo että Henna Viljanen ampuivat tuloksen 575, napakympit olivat järjestyksessä 24, 23 ja 21. Finaaliin vaadittiin 581.
Mäkelä onnistui erityisesti makuulla, jossa hän ampui 199. Polvelta tuli 188, samoin pystystä.
– Polvi meni vähän alakanttiin, ainakin ne kasit olisi voinut jättää pois. Makuu meni tosi hyvin, pystyssä oli hyviä vaiheita. Ihan sellaista perustekemistä. Aika lailla kuten eilen, samaa mitä se on ollut. Ilmakivääriin lähden innolla, kun ei ole pitkään aikaan ollut ilmakiväärikisoja, Mäkelä tuumi urakan jälkeen.
Palo ampui polvelta 185, makuulta 198 ja pystystä 192.
– Polvi lähti kuten pitää, neljä oli hyvää. Sen odottamatonta laukausta, en tiedä mistä. En syytä tuulta. Loppuun asti menin sitten pohjalaisella sisulla, en luovuttanut. Jos polvi olisi mennyt kuten treeneissä, olisin ehkä ollut finaalissa. Polven jälkeen oli aika paha fiilis, mutta kyllä se sitten löytyi. Ei tämä tulos huono ole, mutta vielä harmittaa, Palo tuumi.
Viljaselle asentokilpailu oli nuorten MM-lajeista eniten odotettu. Hänen päiväänsä kuului polvelta 192, makuulta 196 ja pystystä 187.
– Polveen ja makuuseen olen tyytyväinen, ne kulkivat hyvin. Pystyssä vähän meinasi ruveta jännittämään liikaa, siinä tuli vähän ehkä yliyrittämistä. Ihan OK, olen tyytyväinen tulokseen. Aamulla ajattelin, että jos rupeaa tuuli yltymään loppua kohden, ammun reippaasti ja saan hyvin tyyneen ammuttua, Viljanen sanoi.
Joukkuekilpailussa Suomi oli seitsemäs. Naisilla on seuraavaksi maanantaina ilmakiväärikilpailu.

Tulokset

Facebookissa kuvia ja muita tunnelmia