NMM-Suhl: Kiuru paras suomalainen ilmakiväärillä
26.6.2017 klo 13:26
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Matias Kiuru oli suomalaiskolmikon paras ilmakiväärillä nuorten MM-kilpailuissa Saksan Suhlissa. Kiuru ampui 60 laukauksen kilpailussa tuloksen 617,0. Muista suomalaisista Sebastian Långström ampui 615,5 ja Cristian Friman 609,4.

Finaaliin vaadittiin 624,1. Kiurun sijoitus oli 48:s, Långströmin 59:s ja Frimanin 86:s.
–  Tänään ehkä isoin vika oli, etten parhaimpiin kymppiputkiin ihan täysillä uskaltanut heittäytyä mukaan, se vähän söi pisteitä. Neljä tosi huonoa ysiä tuli, jos ne olisivat olleet parempia, olisi ollut uusi ennätykseni. Olosuhteisiin nähden olen ihan tyytyväinen kilpailuun, Kiuru summasi.
– Ihan jees, tuohon saumaan aika lailla sellainen tulos mihin pystyn. Harjoitusmäärien tuoma tasaisuus näkyy, EM:ien jälkeen harjoituskerrat ovat kahden käden sormilla laskettavissa, koska olen panostanut ihan vaan pienoiskivääriin. On menty niillä jämillä, mitä kovasta harjoitusjaksosta talvella on jäljellä.
Långström oli tyytyväisempi kuin pienoiskiväärin makuukilpailuun lauantaina, ja kilpailu sinänsä antoi paljon.
– Kisana hyvä kokemus, siinä sain mietittyä omaa tekemistäni paljon ja uusia ideoita. Aika opettavainen. Opin ajatustapoja oman tekniikan luottamiseen liittyen. Sinänsä tavallaan tyytyväinen ja tavallaan en, tulos olisi voinut olla samalla tekemisellä ehkä parempikin, mutta näillä mennään, Långström sanoi.
Cristian Friman ampui tuloksen 609,4.
–  Voin rehellisesti sanoa, että tuo on minun tasoni tällä hetkellä. Se on ymmärrettävää, treenimääriä kun katsotaan. Voi toki sanoa, että pitää treenata enemmän. Olen täysin samaa mieltä, mutten oikein tiedä miten se aika löytyy. Suurin osa ajasta on mennyt piekkarin kanssa, siitä pitäisi repäistä vähän tunteja impparille niin, että rutiini pysyisi yllä…On se onnistunut jonkun verran, mutta ilmeisesti ei tarpeeksi, hän mietti.
Frimanin kilpailu oli loppua kohden melkoista taistelua.
– Olihan se aikamoista. Jokaiseen laukaukseen piti oikeasti tehdä kaikkensa, pari kertaa piti tehdä pariin kertaan kaikki mitä osaa, muttei se siltikään riittänyt. Se kisa oli nyt siinä, se unohdetaan ja mennään kohti seuraavaa, hän suuntasi katsettaan tiistain asentokilpailuun.

Tulokset